• Jaga lugu:

  Sõna muutub

  Mitte ei saa aru. Niipea kui Äripäev kirjutab esiküljeloo mingite ettevõtete liitumisplaanidest, tsiteerides uudises ka fakti kinnitavaid ettevõtete juhte, väidavad samad kodanikud järgmine päev, et liitumisplaane pole. Kas on ainult mingid esialgsed kõnelused või lihtsalt läbirääkimised.
  Äripäeva reporter ei pane allikale ise sõnu suhu. Kui kodanik ajalehest oma ütlusi lugedes ehmub ja keerutama hakkab, ei ole see ajalehe, vaid tema probleem, õppigu oma kõnet rohkem kontrollima. Toimetuse probleemiks muutub asi siis, kui järgmisel päeval mujal ilmuvad uudised on kantud vaimust, et «...vastupidiselt Äripäevas väidetule ei ole...».
  Väidan, et on ikka küll. Väidan, et hoolimata Äripäeva artiklile järgnenud vassimisest pidas Hoiupanga juhtkond liitumiskõnelusi muuhulgas ka Tallinna Pangaga ning Hoiupanga järelevalvenõukogu on volitanud panga juhtkonda neid läbirääkimisi pidama. Keegi polegi väitnud, et pangad kohe liituksid.
  Samuti on kaablifirmad STV ja Tallinna Kaabeltelevisioon juba pikemat aega liitumisläbirääkimisi pidanud. STV kolmapäevane pressiteade, mis eitab seda, kuulub belletristika valdkonda. Firma alahindab lugejaid või soovib pressi abil läbirääkimisteks paremaid tingimusi saavutada
  Arvan, et lugejal on õigus teada, mida ettevõtted, eriti veel börsil olevad firmad, plaanivad. Võib ju ette heita, et mingite läbirääkimiste kajastamine on sündmustest etteruttamine, kuid miks peab see info olema vaid valitud ringkonna teada.
  Veidi piinlik on kuulata seejuures sõbralike kolleegajakirjanike ilkumist Äripäeva ja tema esikülgede aadressil, et küll ikka lahmivad ja milleks kuulujuttudest kirjutada. Eriti kui vaadata hommikuti kolme sõltumatu päevalehe täpselt sarnaseid esikülgi, mis tihti on peale selle, et nad kirjutavad samas asjast, ka sarnaselt pealkirjastatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.