• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar ja nael hakkasid langema

  USA dollar jätkas endiselt tugevalt ka uue nädala esimesel päeval, kui dollar kerkis 1,849 marga tasemele, mis on kõrgeim tase alates 1989. aasta novembrist. Juuli algusega võrreldes on dollar Saksa marga suhtes kerkinud 5,4%.
  Diilerite sõnul toetab dollarit praegusel 1,84--1,83 Saksa marga tasemel kaks põhilist argumenti, milleks on USA tugev majandus ja turul valitsev veendumus, et plaanitav laiapõhjaline rahaliit muudab euro küllaltki nõrgaks rahaks.
  Aasia turgude avanedes hakkas dollar vähehaaval langema ja jätkas samas suunas ka Euroopa turgudel. Peamise languse põhjusena nägid diilerid pärast kiiret kursitõusu alanud kasumivõtmist. Keskpäeval püsis kurss 1,837 DEMi tasemel, langes pärastlõunal korraks alla olulise 1,83 DEMi. Õhtuks kerkis dollar siiski taas ülespoole 1,83 marga piiri.
  USA tööhõivenäitajad, millest arvati dollarile uut tugevat toetuspinda, olid ootuspärased ja diilerid leiavad, et uueks tõusuks vajab dollar tugevat tõuget.
  Tähelepanu keskpunkti tõusis teisipäevastel turgudel ka Inglise nael, mis kukkus kasumivõtmise tagajärjel alla 3,0 Saksa marga taseme, lõpetades Euroopa turgude sulgemisel 2,9828/38 marga ehk 23,8624/704 tasemel. Naelsterlingit mõjutasid ka turul levivad spekulatsioonid, et Inglise Pank võib otsustada järgmisel nädalal toimuval koosolekul intressimäärasid mitte tõsta.
  Diilerite sõnul jäävad turud lähema paari nädala jooksul närviliseks. Kindlasuunalisem liikumine võib tekkida 12. augustil, kui Bundesbank plaanib muuta repomäära.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.