• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar ja nael hakkasid langema

  USA dollar jätkas endiselt tugevalt ka uue nädala esimesel päeval, kui dollar kerkis 1,849 marga tasemele, mis on kõrgeim tase alates 1989. aasta novembrist. Juuli algusega võrreldes on dollar Saksa marga suhtes kerkinud 5,4%.
  Diilerite sõnul toetab dollarit praegusel 1,84--1,83 Saksa marga tasemel kaks põhilist argumenti, milleks on USA tugev majandus ja turul valitsev veendumus, et plaanitav laiapõhjaline rahaliit muudab euro küllaltki nõrgaks rahaks.
  Aasia turgude avanedes hakkas dollar vähehaaval langema ja jätkas samas suunas ka Euroopa turgudel. Peamise languse põhjusena nägid diilerid pärast kiiret kursitõusu alanud kasumivõtmist. Keskpäeval püsis kurss 1,837 DEMi tasemel, langes pärastlõunal korraks alla olulise 1,83 DEMi. Õhtuks kerkis dollar siiski taas ülespoole 1,83 marga piiri.
  USA tööhõivenäitajad, millest arvati dollarile uut tugevat toetuspinda, olid ootuspärased ja diilerid leiavad, et uueks tõusuks vajab dollar tugevat tõuget.
  Tähelepanu keskpunkti tõusis teisipäevastel turgudel ka Inglise nael, mis kukkus kasumivõtmise tagajärjel alla 3,0 Saksa marga taseme, lõpetades Euroopa turgude sulgemisel 2,9828/38 marga ehk 23,8624/704 tasemel. Naelsterlingit mõjutasid ka turul levivad spekulatsioonid, et Inglise Pank võib otsustada järgmisel nädalal toimuval koosolekul intressimäärasid mitte tõsta.
  Diilerite sõnul jäävad turud lähema paari nädala jooksul närviliseks. Kindlasuunalisem liikumine võib tekkida 12. augustil, kui Bundesbank plaanib muuta repomäära.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.