Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Tehas nr 43 on pigem joogikoht

    - avatud kell 11--02, R--L 11--04
    - kohtade arv ca- 140
    - lõuna ühele inimesele ca- 100 kr
    Hinnaskaala
    - eelroad 10--44 kr
    - põhiroad 40--90 kr
    - magustoidud 15--25 kr
    - alkoholivabad joogid alates 5 kr
    - alkohoolsed joogid alates 15 kr
    - päevapraad 40 kr
    Pubikultuuri hindava ASi Egmont Estonia tegevdirektori Enno Rätsepa arvates on Tehas nr 43 nimelises pubis stiilne ja väljapeetud interjöör. Sööma ta siia ei tuleks, küll aga sõbraga juttu puhuma.
    Poolteise tunni jooksul avastab ta üha uusi vahvaid detaile, mis annavad kunagise õlletehase ruumides tegutsevale joogikohale ilmet: vasksed torud baaarileti kohal, omapärane sissekäik, piljardisaal ja baar keldrikorrusel, erineva suurusega lauad jne. Punaseks toonitud toolid ja baaripukid mõjuvad ehk liigagi steriilselt.
    Kui ka teenindajad oleks ühtseis stiilseis rõivais ja menüü kunstipäraselt kujundatud, külastaks Enno Rätsep seda paika ehk tihedamini. Tema arvates jäävad mõned võib-olla väga maitsvad road tähelepanuta just seepärast, et menüüs pole need piisavalt atraktiivselt välja pakutud.
    Loomaliha ja soolast-rasvast mitte armastavana tekib Enno Rätsepal raskusi menüüst sobiva eelroa valikul, ehkki õllekõrvast vürtsikamat ja rammusamat jagub piisavalt. Esindatud on nii oad, seened kui juust.
    Rätsep jääb küüslauguleiva (12 kr) juurde, hinnates neid piisavalt kangeks. Teise variandina telliks ta segasalatit (25 kr), ehkki menüü ei anna aimu, mida see endast kujutab. Lõhesuppi (29 kr) on ta juba varem proovinud. Tookord jättis supp piisavalt ükskõikseks.
    Minu soovitud sooja suupistet ?ampinjonihõrgutis (25 kr) paraku seente puudumisel ei saa. Koores hautatud ?ampinjonid sulatatud juustuga tunduvad nii isuäratavad. Neist ilma jäämine selgub piisavalt hilja, mistõttu jään õlleklaasi taga põhirooga härjafileed (80 kr) ootama.
    Õllevalik on õnneks rikkalik, mida kroonib ajalooline majaõlu Albert le Coq (suur 25 kr, väike 14 kr). Esindatud on tartlaste, hiidlaste, iirlaste, sakulaste jne humalajook. Muude alkohoolsete jookide loetelu jääb tagasihoidlikumaks. Ka magustoidulehekülg on tagasihoidlik: kohupiimavaht, pannkoogid, jäätis.
    Kümmekonna põhiroa hulgast huvitab Enno Rätsepat enim taimetoit (35 kr), aga et menüüs pole ainsatki sõna selgituseks, otsustab mees põnevana tunduva tursakebabi (75 kr) kasuks. See on keskpäraselt, kuid korrektselt garneeritud roog, milles kaks tursa-paprika varrast ja välimuselt hautatud mererohtu meenutava rohelise porrulaugupuntraga ülekülvatud riisitorn. Enno Rätsepa sõnul maitseb toit huvitavalt vaid juhul, kui sööja võtab toitu õiges vahekorras: natuke seene ja praesibulamaitselist rohelist koos riisi ja kalapalaga. Tursk ise on üllatavalt maitsevaba.
    Mina sõin härjafileeks kutsutavat praadi (80 kr). Veise sisefilee oli korralikult valmistatud ja mõistlikult suur tükk. Lisandiks pakuti poolt tomatit, mugulsibula ribasid ja tavalist värsket salatit. Ahjukartuleid oli küll palju, ent valmistatud olid need ilmselt mikrolaineahjus, kuna puudus ahjumaitse ja -krõbedus.
    Lahkudes jääb aga meelde sõbralik ja mitte pealetükkiv teenindus, just pubile kohane.
  • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: kui hull on lugu investeeringutega? Üldse mitte nii hull
Levinud narratiivi kohaselt on kiire palgakasv, vohav bürokraatia ja maksutõusud muutnud Eesti ettevõtluskeskkonnana ebasoodsaks ning suunanud uued investeeringud siit minema. Numbritele otsa vaadates on nende väidetega väga raske nõustuda, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Levinud narratiivi kohaselt on kiire palgakasv, vohav bürokraatia ja maksutõusud muutnud Eesti ettevõtluskeskkonnana ebasoodsaks ning suunanud uued investeeringud siit minema. Numbritele otsa vaadates on nende väidetega väga raske nõustuda, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Hõbe lõi kirkalt särama ja kipub kullast kasumlikumaks
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Kulla väikevend ja vaese mehe kuld hõbe on tänavu kollasest metallist kiiremini kallinenud. Analüütikud toovad välja, et järjepidev puudujääk turul võib hõbeda järgnevatel aastatel kullast isegi eredamalt särama panna.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Kuidas ehitada kriisikindlat ettevõtet: Infortari põhimõtted “Kui Infortari läksin, küsiti, kas lähen pensionile”
Tallinki ja Eesti Gaasi omanik ning lisaks kinnisvaras tegutsev börsiettevõte Infortar on end teadlikult ehitanud firmaks, mis kriiside ajal mitte ei kannata, vaid leiab uusi võimalusi ja kasvab.
Tallinki ja Eesti Gaasi omanik ning lisaks kinnisvaras tegutsev börsiettevõte Infortar on end teadlikult ehitanud firmaks, mis kriiside ajal mitte ei kannata, vaid leiab uusi võimalusi ja kasvab.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Setod protestivad: Koidula piiripunktis ootab sadu veokeid, riik tahab selle aga ööseks sulgeda
Riigi plaan sulgeda Koidula piiripunkt öiseks ajaks on Setomaa vallajuhid tigedaks ajanud, kirjutab Logistikauudised.
Riigi plaan sulgeda Koidula piiripunkt öiseks ajaks on Setomaa vallajuhid tigedaks ajanud, kirjutab Logistikauudised.
Luureülem: Harkivi vallutamiseks oleks vaja 300 000 meest
Venemaa relvajõud on jätkanud Harkivis avatud uue ründesuuna edendamist, aga selle vallutamiseks piisavat hulka vägesid piirkonnas pole, rääkis kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Ants Kiviselg tänasel pressikonverentsil.
Venemaa relvajõud on jätkanud Harkivis avatud uue ründesuuna edendamist, aga selle vallutamiseks piisavat hulka vägesid piirkonnas pole, rääkis kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Ants Kiviselg tänasel pressikonverentsil.