8. september 1997 kell 22:00

Püünis savisaarele

Vanarahvas ütles, et kes teisele auku kaevab, see ise sinna sisse kukub. See vanasõna iseloomustab hästi Tallinna linnavolikogu esimeest ja riigikogu keskfraktsiooni liiget Edgar Savisaart, kellest võib saada esimene riigikogu liige, kes pärast Eesti taasiseseisvumist on kohtu poolt tunnistatud kurjategijaks. Nimelt on Savisaar solvanud ajakirjanik Enno Tammerit, kes omakorda solvas Savisaare abikaasat Vilja Savisaart (Laanaru). Edgar Savisaare poolt teiste inimeste üle irvitajaks nimetatud Tammer taotleb Savisaare vastu kriminaalasja algatamist, mis võib teha lõpu Savisaare poliitilisele tegevusele. Eile saatis Tallinna linnakohus Tammeri taotluse Tallinna prokuratuurile kriminaalasja algatamise üle otsustamiseks.

Enno Tammeri ja Vilja Laanaru kohtuvaidluses lõi riigikohus pretsedendi ja tunnistas Tammeri Laanaru solvamise pärast kriminaalkorras süüdi. Selle pretsedendi tõttu võib aga Edgar Savisaarest saada nüüd Tammeri kolleeg ja saatusekaaslane.

Hetkel kuum