14. september 1997 kell 22:00

Alex Genin tõestab Innovatsioonipanga reputatsiooni

Innovatsioonipanga nõukogu esimees, panga suurosaniku Eurocapital Groupi peadirektor Alex Genin levitas reedel dokumente oma positiivse reputatsiooni kohta, et kummutada Eesti Panga vastupidiseid väiteid.

Genini levitatud dokumentide hulgas oli Deutsche Bank AG New Yorgi filiaali kinnitus 1992. a detsembrist, et Eurocapital Group Ltd on nimetatud panga klient alates 1992. a jaanuarist ja firma arvel oli sama aasta lõpus kaheksakohaline summa (120 mln kr). Sama suure summa olemasolu Eurocapital Groupi kontodel 1992. a maist 1993. a oktoobrini tõestas ka Goldman Sachs & Co. 1995. a maist on investeerimispanga Merrill Lynch kinnitus, et Eurocapital Group on nende klient 1990. a juunist.

Dokumentide seas oli koopia sertifikaadist, mis kinnitas Genini autasustamist USA senati vabariiklaste Vabaduse medaliga 1994. a, tunnustades Genini teeneid rahumeelsete poliitiliste protsesside osalisena.

Innovatsioonipanga esindaja, Viktor Kaasiku advokaadibüroo esitas neljapäeval Tallinna halduskohtule kaebuse Eesti Panga nõukogu otsuse peale, mis tühistas Innovatsioonipanga tegevuslitsentsi. ÄP

Hetkel kuum