• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA turud taas järsult üleval

  Riia börsil jätkus ka eile kasumivõtmine ning enamik seni populaarseid aktsiaid langes. Ka Balta tõus peatus ning hind püsis stabiilsena. Ainsana murdsid trendi Daugavpils ning Kaija, mis tõusid vastavalt 10,9 ja 14,1 protsenti. Ka börsi käive langes taas alla 300 000 lati ning lähemad perspektiivid on pigem tagasihoidlikud, kuna seni pole turul mingeid uudiseid, mis võiksid määrata edasise suuna.
  Ka Vilniuse börsil jätkus üleeilne trend, kus seni kiirelt tõusnud A-nimekiri jätkas langust ning jõudis juba allapoole reedest taset. Turg järgis põhiliselt Leedu Energiat, mis langes järsult teist päeva järjest. Maaklerid usuvad, et Energia hind peaks lähiajal stabiliseeruma 3,9 ja 4,0 liti piires. Samal ajal tõusis põhinimekiri 0,05 protsenti,1243,09 punktini, kusjuures Roki?kis langes pool litti ning Vilniuse pank tõusis 2 litti. Roki?kise aktsionärid otsustasid eelmisel nädalal emiteerida 300 000 uut aktsiat ning investorid ei ole kindlad selle otsuse mõjus hinnale.
  Hea päev maailma turgudel ergutas kauplemist ka Venemaa kauplemissüsteemis, kus tõusid praktiliselt kõigi aktsiate hinnad ning eilsed mustad stsenaariumid ilmselt ei käivitu. Kui lääne turud suudavad oma taset täna hoida, on tõenäoline, et sama jätkub ka Venemaal. Siiski nägid maaklerid turul endiselt tuttavat välisinvestorite müügi ja kodumaiste investorite ostujoonist.
  USA aktsiaturgudel toimus teisipäeval rekordilähedane tõus, kuna augusti tarbijahinnaindeks osutus oodatust madalamaks (0,2% ehk aastane inflatsioon 2,2%). See lähendab Fedi intressimäärade tõstmise tõenäosuse nullile ning turud hingasid kergendatult. Ka võlakirjaturg tugevnes järsult ning see omakorda toetas börsi. Mõned mustad pilved siiski säilisid, kuna Fedi aruanne näitas ühtlasi augusti tööstustoodangu ootamatult suurt tõusu, mis ei toeta föderaalreservi senist usku majanduse aeglustumisesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.