• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA turud taas järsult üleval

  Riia börsil jätkus ka eile kasumivõtmine ning enamik seni populaarseid aktsiaid langes. Ka Balta tõus peatus ning hind püsis stabiilsena. Ainsana murdsid trendi Daugavpils ning Kaija, mis tõusid vastavalt 10,9 ja 14,1 protsenti. Ka börsi käive langes taas alla 300 000 lati ning lähemad perspektiivid on pigem tagasihoidlikud, kuna seni pole turul mingeid uudiseid, mis võiksid määrata edasise suuna.
  Ka Vilniuse börsil jätkus üleeilne trend, kus seni kiirelt tõusnud A-nimekiri jätkas langust ning jõudis juba allapoole reedest taset. Turg järgis põhiliselt Leedu Energiat, mis langes järsult teist päeva järjest. Maaklerid usuvad, et Energia hind peaks lähiajal stabiliseeruma 3,9 ja 4,0 liti piires. Samal ajal tõusis põhinimekiri 0,05 protsenti,1243,09 punktini, kusjuures Roki?kis langes pool litti ning Vilniuse pank tõusis 2 litti. Roki?kise aktsionärid otsustasid eelmisel nädalal emiteerida 300 000 uut aktsiat ning investorid ei ole kindlad selle otsuse mõjus hinnale.
  Hea päev maailma turgudel ergutas kauplemist ka Venemaa kauplemissüsteemis, kus tõusid praktiliselt kõigi aktsiate hinnad ning eilsed mustad stsenaariumid ilmselt ei käivitu. Kui lääne turud suudavad oma taset täna hoida, on tõenäoline, et sama jätkub ka Venemaal. Siiski nägid maaklerid turul endiselt tuttavat välisinvestorite müügi ja kodumaiste investorite ostujoonist.
  USA aktsiaturgudel toimus teisipäeval rekordilähedane tõus, kuna augusti tarbijahinnaindeks osutus oodatust madalamaks (0,2% ehk aastane inflatsioon 2,2%). See lähendab Fedi intressimäärade tõstmise tõenäosuse nullile ning turud hingasid kergendatult. Ka võlakirjaturg tugevnes järsult ning see omakorda toetas börsi. Mõned mustad pilved siiski säilisid, kuna Fedi aruanne näitas ühtlasi augusti tööstustoodangu ootamatult suurt tõusu, mis ei toeta föderaalreservi senist usku majanduse aeglustumisesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.