• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leks ostab seltsi Leedus

  Raul Kastan ütles, et Leksi tulevase osaluse nimiväärtus on 7,4 mln krooni, millest ostuhind kujuneb ligikaudu kaks korda kõrgemaks. «Tegemist on ikkagi väga tugeva seltsiga,» põhjendas Kastan.
  Ukio aktsiakapital on praegu 11,4 mln krooni ja pärast novembri lõpuks läbiviidavat aktsiaemissiooni 20,4 mln krooni. Leksist üle jääva osa emiteerivatest aktsiatest ostavad Kastani sõnul senised omanikud.
  Ukio aktsiakapitalist kuulub praegu 49% naftajuhtmefirmale AB Naftotiekis, 46% Romualdas Bakutisele ja 5% kahele eraisikust väikeaktsionärile.
  Üheksa kuuga kogus Ukio preemiaid 9,9 mln litti (35,3 mln krooni) ja maksis hüvitisi 2,36 mln litti (8,4 mln krooni).
  Raul Kastan ei välistanud, et Leks suurendab edaspidi oma osalust Ukio Draudimases. «Võib öelda, et 36,5 protsendi aktsiate ost on vaid üks osa Leksi strateegilistest kavatsustest Leedus,» ütles Kastan.
  Kastan lisas, et kuna senise suuromaniku Naftotiekise põhitegevus on kindlustuse valdkonnast üsna kaugel, on ta Ukio suhtes küllaltki passiivne ning tõenäoliselt valmis Leksile aktsiaid juurde müüma.
  Kastani väitel kavatseb Leks hakata Leedus tegelema ka elukindlustusega, milleks tõenäoliselt rajab Ukio Draudimase tütarfirma. «Kuna Ukio kaubamärk on Leedus hästi tuntud, siis peame õigeks kasutada seda ka elukindlustuses,» sõnas Kastan.
  Seni on Leks Kindlustus ostnud 55 protsenti Läti kindlustusseltsi Saules Laiks aktsiatest ja teatanud, et kavatseb omandada ka ülejäänud 45 protsenti.
  Oma huvidest Lätis ja Leedus on avalikult kõnelnud ka Eesti kindlustusturu liidrid Eesti Kindlustus ja ASA Kindlustus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.