• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ikla piiripunkti ehitab Merko Ehitus

  Ikla piiripunkti ehituse vähempakkumise võitis kuuest ehitusfirmast odavaima, 46 mln krooni suuruse pakkumuse teinud AS Merko Ehitus, ütles tolliameti ehitus- ja remonditalituse juhataja Peeter Mägi.
  Mägi sõnul finantseerib umbes poole ehituse maksumusest riik ja teise poole Phare programmi raames Euroopa Liit. Ikla piiripunkti ehitus hõlmab teede ja parklate ehitust, peahoone ja abihoonete ehitust. Merko Ehituse tehnikadirektor Veljo Viitmann ütles, et lepingu tolliametiga sõlmivad nad lähiajal. Ikla piiripunkt peab valmima tuleva aasta augustis.
  Suuremate käimasolevate piiriehitustena nimetas Mägi Luhamaa ja Narva piiripunkti ehitust. 65 mln krooni maksev Narva piiripunkt on valmimisjärgus. Sel kuul alustatud Luhamaa piiripunkti ehitustööd lähevad maksma 75 mln krooni. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Eesti aasta auto valimisel ruulisid “elektrikad”
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.