• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi majandusguru ennustab kriisi jätku

  Hamiltoni sõnul oli nädala alguse korrektsioon USA ja Euroopa aktsiaturgudel põhjendatud, sest Kagu-Aasia nõudlus väheneb ning tänu odavnenud valuutale paraneb nende riikide firmade konkurentsivõime.
  «Ise ostaksin nüüd Tai tekstiilitööstuse aktsiaid. Nõudmine Ericssoni ja Nokia mobiiltelefonide järele väheneb aga kindlasti,» ütles Hamilton. «Rahaturgudel on Hongkongi järel järgmine Korea. Seal on pankadel suuri probleeme ja mitu ettevõtet on läinud pankrotti. Mõne päeva või nädala pärast on pealkirjades Korea,» ütles ta. Kardetakse ka kriisi laienemist Jaapanisse.
  Hamiltoni sõnul tuleb aktsiaturgudel sellega harjuda, et iga kolme-nelja aasta tagant toimub turul korrektsioon.
  «Esmaspäevase languse järel oli New Yorgi börs veel 12 punkti kõrgemal kui siis, kui keskpanga juht Alan Greenspan liiga kõrgete aktsiahindade eest hoiatas,» ütles Hamilton.
  Analüütiku arvates oli vaid juhus, et aktsiaturgude kukkumine sai alguse Hongkongist. Sama hästi oleksid kriisi võinud vallandada ka Brasiilia majandusprobleemid.
  «Seotud valuutakursid on head sellisel juhul, kui majanduse baasnäitajad on korras. Kagu-Aasia riikides see nii ei ole,» ütles Hamilton.
  Soome 1990. aastate alguse majanduslangus, millele järgnes marga kursi vabakslaskmine, oli Hamiltoni sõnul maailma üks esimesi pilootprojekte. KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.