10. november 1997 kell 22:00

Eestlaste raha Leedus kahaneb

Leedu aktsiatesse tehtud välisinvesteeringud on aasta algusega võrreldes kasvanud 282 miljoni liti võrra 1,144 miljardi litini.

Välisinvesteeringute arvele langes oktoobri alguse seisuga 58,6 protsenti kõikidest Leedu aktsiaturu investeeringutest, ütles Leedu väärtpaberite keskdepositooriumi president Arturas Keleras.

Eesti investorite arvele langes sellest 10,9 protsenti ehk 212 miljonit litti, lätlaste arvele 3,3 protsenti ehk 15,88 miljonit litti.

Keleras ütles, et Eesti investorite raha väljatõmbamine Leedu turult ei ole mõjutanud teiste riikide investoreid. «Teiste riikide investorid ei ole meie turult lahkunud, mis näitab seda, et paljud nendest investeeringutest on pikaajalised investeeringud,» ütles ta.

Keleras ütles, et Leedu aktsiatesse on oma vahendeid paigutanud 31 riigi investorid. Enim on sel aastal kasvanud Suurbritannia investorite portfellid, mis suurenesid kolmandas kvartalis 190 miljon liti võrra 575 miljoni litini. Leedu investorite käes oli oktoobri alguses 808 miljonit litti. BNS

Hetkel kuum