Tallinna Panga juhtkond esitab uue tegevuskava

09. veebruar 1998, 00:00

Lukas ütles reedel, et juhatuse ettekanne on raamidena valmis, kuid ei nõustunud seda veel avalikult tutvustama. Tema sõnul esitab juhatus panga nõukogule ettekande lähipäevil.

Lukas viibis läinud nädala lõpul Riias Saules Banka ja Tallinna Panga ühist tegevuskava arutamas. Ta ütles, et Saulese ja Tallinna Panga liitumine kulgeb plaanipäraselt.

Kahe panga uus tegevuskava on kinnitamata andmetel ka panga juhatuse ettekande peamine sisu. Panga tegevuskava näeb ette ligi 30-protsendilise turuosa saavutamist Balti pangandusturul universaalpanganduse kaudu, keskendudes keskmise suurusega ettevõtetele ja eraisikutele.

Ühtlasi soovib pank pakkuda eraldi pangateenust klientidele, keda suurte pankade teenindustase ei rahulda.

Lukase sõnul ei ole panga juhatusele kuuluv OÜ Keiskander omandanud üle jaanuari algul ostetud 12 protsendi Tallinna Panga aktsiatest. Ta ütles, et ei tea, kes hakkab pangajuhtide ettevõtet esindama panga nõukogus. «Esindatus nõukogus pole meie prioriteet,» märkis Lukas. Tema sõnul sõltub nõukogu koosseis sellest, kuidas aktsionärid kokku lepivad.

Lukase sõnul pole panga pikaaegse juhi Guido Sammelselja lahkumine panga tegevust kahjustanud. «Need asjad olid eelnevalt läbi mõeldud ega jätnud tegevusse auku. Panga areng läheb sõltumata Sammelseljast omasoodu edasi.»

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing