6. aprill 1998 kell 22:00

Smirnov ja Smirnoff Lätis kõrvuti müügil

Läti patendiamet lükkas tagasi Ühendriikide Smirnoffi viina tootjate kaebuse ning ei soostunud tühistama Vene Smirnovi viina kaubamärki Läti turul.

«Patendiameti apellatsioonikomisjon jõudis järeldusele, et Vene firma registreeritud kaubamärk ei ole Ameerika firma kaubamärgiga nii sarnane, et tarbijaid segadusse ajada,» ütles patendiameti juriidilise osakonna ekspert Iveta Liepa.

«See on väga hea uudis,» ütles Pjotr Smirnovi firma peadirektor ja Smirnovi kaubamärgi omanik Sergei Obonossov.

Pjotr Smirnovi firma sõlmis jaanuaris Läti firmaga SIA Label Balti riikide jaotuslepingu. Smirnovi kirillitsas siltidega pudelid hakkavad peatselt seisma Läti kauplustes kõrvuti Ühendriikide Smirnoffi viinapudelitega, millel peal ladina tähtedega sildid.

Ühendriikide Smirnoffi viina tootja UDV püüdis takistada Vene viina tulekut Läti turule, esitades kaebuse patendiametile.

Pjotr Smirnovi kaubanduskoda on võitnud mitu kohtuasja Venemaa kohtutes, kuid tal on raskusi kaubamärgi kaitsmise ja registreerimisega välismaal, sest UDV on registreerinud Smirnoffi kaubamärgi enam kui 140 riigis. BNS

Hetkel kuum