8. aprill 1998 kell 22:00

Vineerikombinaat börsile

Nordika Kinnisvara nõukogu esimees Jaanus Reisner ütles, et ta alles otsib ettevõtte börsile viijat. Kuna TVMK on tegutsenud iseseisva ettevõttena kõigest poolteist aastat, saab aktsiate vabamüüki viimine võimalikuks kuue kuu pärast. Millise börsinimekirjaga firma liitub, selgub pärast ettevõtte kapitalisatsioonimahu hindamist.

Reisneri hinnangul annavad kombinaadi tugevad majandusnäitajad eelduse börsieduks. Kombinaadi mullune puhaskasum oli üle 9 mln krooni ja tänavu prognoosib ASi TVMK finantsplaan ligi 300 mln kroonise aastakäibe juures üle 25 mln kroonist puhaskasumit.

TVMK aktsiakapital oli aastavahetuse seisuga 51,7 mln krooni, ühe aktsia nimiväärtusega 1000 krooni. 90% aktsiaid kuulub ASile Nordika Kinnisvara, ülejäänud 10% TVMK juhtkonnale.

Reisneri sõnul kasutab TVMK kõrgelt kvalifitseeritud, kuid odavat tööjõudu, mis tagab toodangule arvestatava konkurentsivõime. 1318 töötajaga ettevõtte eelmise aasta 260 mln kroonisest müügimahust kaks kolmandikku suundus lääne turule. Venemaale müüdi kõigest 5% toodangust. Kombinaadi töötajate keskmine töötasu on 2650 krooni kuus.

TVMKsse kuulub neli tootmisüksust. Suurima tootmismahuga on vineerivabrik, mis toodab kooritud spooni ja liimitud vineeri. Vineerivabrik tootis mullu ligi 93 mln krooni eest.

Toolivabrik valmistab toole, laudu ja painutatud mööblielemente. Eelmisel aastal oli toolivabriku tootmismaht ligi 84 mln krooni.

Mööblivabrik valmistab magamistoagarnituure, pehme- ja täispuitmööblit. Mullu toodeti ligi 40 mln kr eest. Väikseimas üksuses peeglivabrikus valmistati mullu ligi 4 mln kr eest klaasriiuleid, mööbliuksi ja peegleid.

Hetkel kuum