13. aprill 1998 kell 22:00

Elektrivõlglasele jäeti elektrivool alles

Eesti Energia tütarfirma Energiamüük Tallinna osakonna juhataja Veljo Sedrik nentis, et Lasnamäel asuv elamukooperatiiv Liikuri on väga problemaatiline klient. Sedriku sõnul on kooperatiiv võlgu umbes 350 000 krooni, kuid selle elanikud väidavad, et nemad on elektri eest kooperatiivile tasunud. Täna vaatavad Energiamüügi inimesed üle tehnilise poole, et teha elanikega otselepingud, sõnas Sedrik.

Liikuri praeguse võla tasumise üle käivad läbirääkimised elamukooperatiivi juhatuse kahe liikmega. «Täna tegime neile graafiku, mille järgi nad peavad hakkama maksma,» sõnas Sedrik. «Need mehed on teinud oma ettepaneku, et tasuvad 90 000 krooni 27. aprilliks ja see on eelduseks, et nendega üldse läbi rääkida.»

Viimasel kuul on Eesti Energia asunud aktiivselt elektrivõlglastelt raha sisse nõudma. Näiteks AS Dvigatel suutis pärast elektri väljalülitamist paari nädalaga tasuda kogu oma 2,4 miljoni krooni suuruse võla. Paljud teised suurvõlglased on tasunud osa võlast ning maksavad ülejäänud raha sõlmitud maksegraafiku alusel.

Hetkel kuum