Agentuuri nõukogu eilsed erastamisotsused
Hotelli Olümpia erastamisviis selgusetu

23. aprill 1998, 00:00

Erastamisagentuur tegi nõukogule ettepaneku erastada Olümpia hotell avaliku kirjaliku enampakkumise teel, kuid pooled kaheksast istungist osa võtnud nõukogu liikmest hääletasid läbirääkimiste teel müümise poolt. Nõukogu otsustab erastamisviisi järgmisel istungil, kus osalevad ka puudunud liikmed, ütles eile Olümpia nõukogu liige, Tallinna aselinnapea Ants Leemets.

Leemets selgitas, et eelläbirääkimiste puhul saab nõukogu tulemust mõjutada ja vajadusel öelda, et sobivat pakkumust pole tehtud. Avaliku pakkumise korral tuleb leping sõlmida ka viletsa pakkumuse korral.

Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet ütles, et agentuur pooldab põhimõtteliselt nõukogu poolt kindlaks määratud alghinnaga enampakkumist. Agentuur kavatseb tellida kinnisvarafirmadelt mitu paralleelset hinnangut hotelli müügi alghinna määramiseks.

Sarnet ütles, et leping, millega rahandusministeerium Olümpia Reval Hotel Groupile rentis, kahandab erastatava kinnistu müügihinda. «Rendile andjal on lepingu kohaselt rentniku eest 54 mln krooni eest kohustusi, mis lähevad uuele omanikule üle,» selgitas Sarnet.

Erastamisagentuuril on teave kõigi Olümpiaga seotud kehtivate lepingute ja kohustuste kohta, mis Sarneti sõnul avalikustatakse enampakkumisel osalejatele konfidentsiaalsusnõudega soostumise korral.

Olümpia hotelli võimalikuks turuhinnaks on nimetatud 100--600 miljonit krooni.

Valitsuse määruse kohaselt saab enampakkumise võitja maksta ostu eest kahes osas. Vähemalt pool müügisummast tuleb tasuda kohe, teise poole kohta peab olema panga garantii.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing