Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna vanalinna kaupluste rendihinnad aasta pärast?

  Hinnad võivad tõusta Viru, Suur-Karja ja Väike-Karja tänaval. Näiteks Viru tänaval on praegu keskmine renditase 450 kr/m², aasta pärast võiks esimesel korrusel vaateaknaga kaubanduspinna rentimine seal maksta 500--550 kr/m². Kuna vähematraktiivsetel tänavatel on võimalik hinna langus, siis keskmiselt peaksid kaupluste rendihinnad jääma samaks. Lisaks esimesele korrusele huvitab rentnikke mõningal määral teine korrus, kolmanda vastu huvi puudub.
  Aasta jooksul ei tohiks keskmised rendihinnad langeda, küll aga võib rent rohkem diferentseeruda nn äritänavate ning muu vanalinna vahel. Arvestades üldist hinnatõusu, kerkivad kindlasti Viru tänava ja Raekoja platsi piirkonna hinnad, samal ajal võivad kõrvalisemate tänavate rendihinnad hoopis langeda. Vaatamata tõsiasjale, et suured ärikeskused liiguvad mööda magistraale üha enam äärelinna poole, säilitab vanalinn oma stiilsete äridega olulise rolli.
  Arvan, et hindadel väga suurt tõusuruumi ei ole. Praegu on hinnad saavutanud lae tasemel 400--500 kr/m². Kasvuruum on seotud sellega, et poepinnad lähevad väiksemaks. Näiteks ühe poe asemel tehakse kaks poodi ja mõlemad pooled maksavad pisut rohkem renti ruutmeetri eest. Nende kaupluste käive ei kujune kuigi suureks, jäädakse rohkem väikenokitsejate tasemele. Tõsisem äri (pangad, bürood, suuremad kontorid) liigub äritsentrumitesse väljaspool vanalinna. Sellises äritsentrumis võivad rendihinnad olla oluliselt kõrgemad kui vanalinnas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.