• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna vanalinna kaupluste rendihinnad aasta pärast?

  Hinnad võivad tõusta Viru, Suur-Karja ja Väike-Karja tänaval. Näiteks Viru tänaval on praegu keskmine renditase 450 kr/m², aasta pärast võiks esimesel korrusel vaateaknaga kaubanduspinna rentimine seal maksta 500--550 kr/m². Kuna vähematraktiivsetel tänavatel on võimalik hinna langus, siis keskmiselt peaksid kaupluste rendihinnad jääma samaks. Lisaks esimesele korrusele huvitab rentnikke mõningal määral teine korrus, kolmanda vastu huvi puudub.
  Aasta jooksul ei tohiks keskmised rendihinnad langeda, küll aga võib rent rohkem diferentseeruda nn äritänavate ning muu vanalinna vahel. Arvestades üldist hinnatõusu, kerkivad kindlasti Viru tänava ja Raekoja platsi piirkonna hinnad, samal ajal võivad kõrvalisemate tänavate rendihinnad hoopis langeda. Vaatamata tõsiasjale, et suured ärikeskused liiguvad mööda magistraale üha enam äärelinna poole, säilitab vanalinn oma stiilsete äridega olulise rolli.
  Arvan, et hindadel väga suurt tõusuruumi ei ole. Praegu on hinnad saavutanud lae tasemel 400--500 kr/m². Kasvuruum on seotud sellega, et poepinnad lähevad väiksemaks. Näiteks ühe poe asemel tehakse kaks poodi ja mõlemad pooled maksavad pisut rohkem renti ruutmeetri eest. Nende kaupluste käive ei kujune kuigi suureks, jäädakse rohkem väikenokitsejate tasemele. Tõsisem äri (pangad, bürood, suuremad kontorid) liigub äritsentrumitesse väljaspool vanalinna. Sellises äritsentrumis võivad rendihinnad olla oluliselt kõrgemad kui vanalinnas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.