Aktsiaturg leidis tõusujõu

04. juuni 1998, 00:00

Eile hommikul saavutas Tallinna börs pikisilmi oodatud tõusva liikumisuuna. Juba avamishetkel oli börs üleeile õhtusest sulgemistasemest ligi 5% kõrgemal ja jätkas tõususuunas kogu päeva. ÄP indeks kerkis õhtuks 8,91% ja lõpetas börsi sulgemisel 461,87 punkti tasemel.

Börsisüsteemi päevakäive kerkis peamiselt kolme suure panga aktsia toel 147,77 mln kroonini. Üle 100 mln oli börsi käive viimati 22. aprillil ja 150 mln kr 18. märtsil. Käibelt enimkaubeldud oli eile Ühispanga aktsia. Erakordselt suure käibe taga olid neli blokktehingut, millega vahetas omanikku kokku 1,7 mln aktsiat koguväärtusega 66,7 mln kr.

Toimunud neli blokktehingut reaalset ostuhuvi siiski ei näita. Üsna tõenäoline, et müüki paistaud aktsiad ostis mõni finantsinvestor. Turu tõusu põhjuseid tasuks otsida pigem positiivsest makromajanduslikust impulsist (I kvartali majanduskasv) ja Venemaa aktsiaturu kiirest kerkimisest (kahel järjestikusel päeval vastavalt 12,25% ja 8,45%).

Küllalt tõenäoline on, et järsule tõusule järgneb väike kasumivõtmisest tingitud langus. Turu üldine tonaalsus on aga muutumas selgelt positiivsemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing