Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa kaalub imporditollide alandamist

  Eesti Moskva saatkonna majandusnõuniku Urve Nõu sõnul võib T?ernomõrdini avaldus olla viis parlamendi poolehoidu koguda. Kui palju tollimäärasid alandataks, pole T?ernomõrdin öelnud, rääkis Nõu.
  Venemaa tolliameti esimees Valeri Draganov ütles eile Interfaxile, et tollimaksude alandamine suurendaks tolli maksutulusid, mis pärast tollimäärade tõusu augustis hakkasid vähenema.
  Venemaal peagi ket?upitehase avava ASi Ösel Foods kommertsdirektor Heikki Tuul ütles, et T?ernomõrdini idee pole loogiline. «Ei usu, et seda mõtet Venemaal keegi toetaks,» lausus Tuul.
  Venemaa tõstis tollimakse kõikidele importkaupadele alates 15. augustist 3 protsenti.
  Venemaa rahakriisi tõttu on suuremad Eesti toiduainetööstused vähendanud tootmismahtu ja saatnud töötajaid sundpuhkusele.
  «Me pole arvutanud saamata jäänud tulusid,» ütles eile üle 200 töötaja kahekuulisele sundpuhkusele saatnud ASi Ühinenud Meiereid nõukogu esimees Enn Sokk. Tema sõnul pole Venemaal kinniolev 40 miljonit krooni siiski kadunud raha.
  Kuue kuu majandustulemuste põhjal oli Ühinenud Meiereid nullis, kuigi veel märtsis oli ettevõtte kasum 5 miljonit krooni.
  ETFC Grupi müügikoordinaator Meelis Randmaa rääkis, et Venemaale viiakse kaupa minimaalselt. «Kliendid ei julge kaupa võtta, nad ei tea selle hinda poes,» lausus ta.
  Ka Hiiu Kalur jätkab kauba vedu Venemaale, kuigi klientidega arveldamine on väga keeruline. «Ei ole kindel, et kui partner raha dollarites panka viib, siis pank pankrotti ei lähe,» rääkis Randmaa.
  Eesti suurima juustutootja Võru Juust nõukogu esimees Ando Hagel ütles, et nädal-poolteist on müük Venemaale seisnud ja ettevõtte nädalakäive seetõttu vähenenud kaks korda -- 2 miljonile kroonile. Raha Võru Juustul Venemaal kinni pole, sest ettevõte nõuab ettemaksu.
  Eesti suurimal kalatöötlejal ASil Viru Rand on Venemaal kinni 70 miljonit krooni, ladudes valmistoodangut 40 miljoni ja töötlemist ootavat külmutatud kala samuti 40 miljoni krooni väärtuses.
  ASi Viru Rand infojuhi Lilian Niitsoo sõnul ootab Viru Ranna toodang Venemaa hulgiladudes kauplustesse vedamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Porsche aktsia odavnes alla IPO hinna
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.