• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu kaitseb oma turgu

  Valitsus otsustas tõsta importtollide tariife Venemaa kriisi mõjul Leedu majanduses kujunenud olukorra tõttu. Tollitariifide tõstmine puudutab eelkõige põhilisi toiduaineid -- piim, liha, suhkur, teravili -- ja nendest valmistatud tooteid. Nende tollitariifid tõusevad keskmiselt 5--10%. Kuid välistatud ei ole, et sinna hulka arvatakse osa tööstuskaupu.
  Kehtestatavad piirangud ei puuduta nende riikide tooteid, kellel Leeduga on sõlmitud vabakaubandusleping, nagu Eesti, Läti, Ukraina, ELi riigid. Põhiliselt hõlmavad need SRÜd, sh Venemaa, ning USAd, Kanadat jt riike, kust toiduaineimport ei ole eriti suur, öeldi Leedu majandusministeeriumist.
  Siseturu kaitse programmis on ette nähtud veel toetussummad sertifitseerimislaboritele, et kiirendada Leedu lihatöötlejatele sertifikaadi andmist, mis on vajalik ELi turule pääsemiseks.
  Leedu valitsus on koostanud 39 erakorralisest abinõust koosneva paketi, mille eesmärk on leevendada Vene finantskriisi järelmõjusid Leedu firmadele. Nende hulka kuuluvad sooduslaenude vahendamine firmadele, eksporditoetused, piirangud impordile ja karmimad meetmed salakaubaveo tõkestamiseks. Toetust saavad raskustes firmade töötajad.
  Leedu eksport Venemaale moodustab 21% Leedu koguekspordist ja import Venemaalt 22%. Leedu väliskaubandusdefitsiit ulatus Leedu statistikaameti teatel selle aasta 7 kuuga 4,789 mld litini (16,1 mld krooni). Eksport kasvas 9,1% ja oli 9,36 mld litti (31,4 mld EEK), import vastavalt 13,4% ja 14,15 mld litti. B&B-ETA-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.