• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksepuhkuste laviin

  Paljudel eluasemelaenu võtnud inimestel on käes hetk, kui tuleb otsustada, mida edasi teha. Laenu nad senistel tingimustel pangale tagasi maksta ei jõua ning valida on maksepuhkuse küsimise ja eluaseme odavamaks vahetamise vahel. Otsuse edasilükkamisel pole suurt mõtet, sest soodsamaid laenutingimusi pole niipeagi oodata.
  Enamasti loodavad inimesed, et mõne aja pärast nende majanduslik olukord paraneb (leitakse uus töökoht, lõpeb katseaeg vms) ning seetõttu palutakse pangalt mõnekuulist maksepuhkust. Kui pangale suudetakse tõestada, et makseraskused on ajutised, siis reeglina pank võimaldab maksepuhkust. Sellise võimaluse kasutamine on viimastel kuudel järsult sagenenud, maksepuhkuse on saanud kümned eluasemelaenu võtnud inimesed.
  Laenu tagasimaksmisega on hätta jäänud rohkem neid inimesi, kes said laenu suhteliselt madala intressiga. Viimastel kuudel on intressimäär küll kõrgem, kuid kuna pankade sõel on tihedam, on ka laenu saanute maksevõime oluliselt parem.
  Kui on näha, et ajutised makseraskused kasvavad üle alalisteks, siis on mõistlik hakata aegsasti tegelema odavama eluaseme otsimisega ja mitte oodata, kuni järg sundmüügini jõuab.
  Seni on enamik laenuga hätta jäänud inimestest uue eluaseme leidmisega ise toime tulnud. Panka huvitab, et inimene maksaks pärast elukoha vahetust pangale tagasi vähemalt niipalju, et uus korter tagaks allesjääva laenu. Pank garanteerib oma huvide kaitse sellega, et ei lase ühte tagatist pandist vabaks enne, kui on olemas uus tagatis.
  Mitmekülgselt on pangad valmistunud ka selliste klientidega suhtlemiseks, kes laenu ei maksa ja kellega on ühenduse saamine raskendatud. Näiteks Hansapangas tegeleb probleemsete klientidega laenude järelevalve osakond, nende varade müümisega on ametis Balti Realiseerimiskeskus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.