17. juuni 1999 kell 22:00

Tallinna Keskturu erastamise otsus läbis esmalugemise

Opositsiooni algatatud alternatiivsed eelnõud kukkusid volikogus konkureerivatel hääletustel välja, nende kohaselt tulnuks turu erastamise konkurss ebaõnnestunuks tunnistada või ASi Keskturg tegevus lõpetada, asutades selle asemele mittetulundusühingu.

Linnavalitsuse algatatud eelnõule, millega Keskturu saaks AS Turukaubandus, saavad volikogud liikmed muudatusettepanekuid esitada 28. juunini.

Tallinna volikogu erakorraline istung on kavas kokku kutsuda 1. juuliks, kus on pannakse Keskturu küsimus hääletusele.

Turukaubanduse AS pakkus 100 protsendi Keskturu aktsiate hinnaks 16 miljonit krooni ja investeeringuteks kuni 2003. aastani 20 miljonit krooni.

Linnavalitsuse poolt Tallinna Keskturu müügikonkursi võitjaks tunnistatud AS Turukaubandus kuulub ASile Lepla, OÜ-le Lepla Kaubandus ja OÜ-le Abring, kellega Keskturu juhtkond on sõlminud 2012.--2018. aastani rendilepingud.

Turukaubanduse ASi on seostatud Tallinna Keskturu kommertsdirektori Vadim Poli?t?ukiga.

Müügikonkursi võitnud ASi Turukaubandus omanikud on väitnud linnavõimudele, korrakaitseorganitele ja ajakirjandusele saadetud avalduses, et nende vastu on algatatud laimukampaania, mille taga seisavad jõud, kes on huvitatud turu likvideerimisest.

Autor: BNS

Hetkel kuum