• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik muudab majanduse kasvu prognoosi

  «Korrigeerime praeguse prognoosi allapoole,» teatas eile rahandusministeeriumi makromajandusliku analüüsi ja prognoosi osakonna juhataja Mai Talvik. Ta ei soovinud kommenteerida, mis on riigi uus majanduskasvu prognoos. Rahandusministeeriumi praeguse prognoosi kohaselt peaks tänavune sisemajanduse kogutoodangu kasv olema kuni 2,2 protsenti.
  PricewaterhouseCoopers peab Eesti majanduskasvu aeglustumise põhjusteks maailma finantskriisi ja eelmise aasta augustis alanud Venemaa majanduskriisi mõju. Majanduskasvu aeglustamist on mõjutanud ka Eesti pangandussektori konsolideerumine.
  «Kõik need tegurid tõid kaasa ettevõtete omandisuhete muutused, mille kõrvalmõjud on majanduskasvu aeglustamine ja kasvav tööpuudus,» märkis audiitorfirma analüütik Hardo Pajula. PricewaterhouseCoopers ei ennusta ka Eesti ekspordile tänavu kasvu, mis annab alust alandada selle aasta majanduskasvu prognoosi eelmises raportis prognoositud 3 protsendilt nullile. «Võimalikud on negatiivsed üllatused,» lisas Pajula.
  PricewaterhouseCoopersi analüütiku väitel vähendab kasvav tööpuudus vältimatult tarbijate kulutusi, mis on aga üks majanduskasvu alustugi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.