• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootslased ootavad majanduses tõusu

  Eile jäi Tallinna börsi aktiivsus taas kasinaks. Käibeks kujunes 117 tehingu käigus vaid 8,3 miljonit krooni. Väga suure osa sellest andis kauplemine EVPga, mille käibeks registreeriti stabiilse hinnaliikumise juures 2,2 miljonit krooni ehk üle veerandi eilsest börsisüsteemi kogukäibest. Kokku on selle aasta augustis börsisüsteemi kaudu omanikku vahetunud ligi 46 miljonit EVPd, mis on ligi kümnendik börsi kogukäibest.
  Tallinna börsil lõid eile langevad aktsiad tõusvaid 6:5. Äripäeva indeks kerkis madalat käivet näidanud Eesti Telekomi tõusu najal 0,55%, 332,50 punktini. Märkimisväärne huvi oli investoritel Norma aktsia vastu, mis kerkis 1,57%, 45,40 kroonini. Eile avaldas oma konsoliteeritud esimese poolaasta majandustulemused Rakvere Lihakombinaat. Üllatusmomenti pakkus ettevõtte eelmise aasta parandatud kahjuminumber, mis eelnevalt väljakäidud 1,6 miljoni asemel ulatus võlgade mahakandmiste tõttu 23,4 miljoni kroonini. Selle aasta sama perioodi tulemus jäi muutumatuks ja näitas 0,2 miljoni krooni suurust kasumit.
  Baltimaade edasise majanduse kohta avaldas eile oma arvamuse viimasel ajal tugevasti siia regiooni investeerinud SEB. Eesti Ühispangast 36% omav Rootsi pank prognoosib kõige roosilisemat 2000. aastat Eestile, kus majanduskasv peaks küündima 4,5%ni. Meie lõunanaabritele Lätile ja Leedule prognoositavad arvud jäid vastavalt 3 ja 4% peale. SEBi arvates peitub Eesti kiirem areng ülejäänud Balti riikidest tema stabiilses poliitikasfääris, suures seotuses hästi arenevate põhjanaabritega ja suhteliselt nõrgas euros.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.