14. september 1999 kell 22:00

Eesti on saanud ka majanduslikult vabaks

USA Fraseri Instituudi värskest uuringust selgub, et Eesti on Kesk- ja Ida-Euroopa kui mitte kõige vabam riik, siis vähemalt kõige suurema majandusvabaduse riik. Maailma mastaabis on Eesti siirdunud üsna kõrgele, 43. kohale. Suur tunnustus meie kodustele püüdlustele, mis pole väljaspool jäänud märkamata. Vabaduse pooldajate silmis on Eesti plusspunktid noppinud eelkõige tänu liberaalsele majanduspoliitikale. Ent eespool terendavad pjedestaalikohtadel Hongkong, Singapur, Suurbritannia... Eestile on samavõrd tähendusrikas uuringu resümee: jõukus sõltub eelkõige juhtimisest, mitte looduslikest eelistest ega rikkuse õiglasest jaotamisest. Viimast peaks eriti tähele panema suurema riigipoolse sekkumise nõudlejad.

Hetkel kuum