• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Spekulandid viisid börsi vabalangusesse

  Börsiindeks Talse langes eile pärast veebruarikuu alguspäevi esmakordselt allapoole 100 punkti taset ja jäi börsipäeva lõpuks pidama 97,9 punktil. Börsitehingute kogukäive oli ligi 20 miljonit krooni.
  «Ega siin loomulikke ja konkreetseid müüjaid ei olegi. See, mis toimub, on kohalike spekulantide mäng, mida ka meedia võimendab,» lausus Suprema juhatuse liige Sten Sumberg.
  Eesti turu traagika on see, et enamik investoreid ei ole mitte investeerijad, vaid spekulandid, ütles Hansa Investmentsi peaanalüütik Toomas Reisenbuk.
  Reisenbuki sõnul tuleb oktoober väärtpaberiturul veelgi raskem, sest börsikrahhid on langenud sügisesse aega ning teisalt oodatakse Ameerikas intressitasemete tõstmist.
  Sumberg lisas, et turulangust ei saa panna välisinvestorite arvele. «Mina isiklikult ei ole küll juba pikemat aega ühtegi aktsiaid müüvat välisinvestorit näinud, pigem ollakse vaiksel ostupoolel,» lisas ta.
  Juuli algusest toimunud hinnalangus on igati loomulik, sest oleme majanduskriisis ja pikaajalist jätkuvat kasvu ei ole majandus näidanud, ütles Hansabank Marketsi analüütik Urmas Riiel.
  Sumbergi sõnul suudaks börsil toimuvale hinnalangusele piiri panna üks veidi suurem ostuorder.
  Sumberg lisas, et välismaalt tulevad pikemaajalised investeeringud Eesti börsile tõenäoliselt alles uue aasta alguses. Hinnatase on nende jaoks küll juba praegu soodne, kuid fondidele on peale pandud piirangud, et sellel aastal piirkonda investeeringuid ei tehta.
  Kawe Kapitali varahalduse direktor Kristjan Hänni lausus, et Eesti investorid teavad ja usuvad, et majanduskeskkond paraneb, kuid lääne investorid ei ole saanud ühtki numbrit, mis tõestaks, et meil tõesti hästi läheb.
  Kohalikul turul puudub pikaajaliselt, vähemalt viieks aastaks investeeritav raha, mis ebaloomulikud turu kõikumised korrigeeriks, märkis Sumberg.
  Analüütikute hinnangul peaksid praegused aktsiate hinnatasemed olema investoritele atraktiivsed, kuid investorid ootavad, et aktsiahinnad langevad veelgi.
  Eesti turu langust võimendab lääne turgude nõrkus ja needki investorid, kes tahaksid näiteks Hansapanga aktsiat alla 80 krooniselt hinnatasemelt osta, arvavad, et õige aeg ei ole veel saabunud, lausus Reisenbuk.
  Kui keegi tahaks suures koguses aktsiaid osta, siis praegusel hinnatasemel see tõenäoliselt ei õnnestuks, ütles Riiel.
  Riiel lisas, et ostuorderite tulekuga hakkavad aktsiahinnad kiiresti tõusma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.