Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reklaamiturul algas hinnasõda

  Eesti Ekspressi peadirektori Viljar Otsa väitel on tegu 70--80protsendilise hinnaalandusega, mis on ilmselge dumping. «Kindlasti kavatseme sel teemal Päevalehega rääkida, et jõuda selgusele, miks nad seda teevad ja kuidas olukorda lahendada,» lausus Ots.
  Otsa sõnul puudutab ülisoodne pakkumine eelkõige suuremaid kaubanduskliente, nagu näiteks Tallinna Kaubamaja, Punane Selver, Asko, Sotka ja Stockmann. Tegu on ühtlasi ka Eesti Ekspressi suuremate reklaamiklientidega, kelle reklaami aastakäive nädalalehes on ligi 2--3 miljonit krooni.
  Reklaamiandjad ei soostunud eile konfidentsiaalsusnõudele viidates Eesti Päevalehe hinnapakkumusi kommenteerima.
  Ühe reklaamituru asjatundja sõnul ongi Päevaleht viimasel ajal keskendunud Eesti Ekspressi ja Postimehe suurte reklaamiklientide endale võitmisele.
  «Rahaliselt toob see neile kindlasti kõvasti kahju ja selle sammu eesmärk jääb praegu küll arusaamatuks,» ütles Ots.
  Eesti Päevalehe peadirektor Hando Sinisalu kinnitas, et tegu on rubriigipakkumisega ja see ei laiene üldistele reklaami hindadele. Rubriigipakkumise korral võib hind olla tavapärasest kuni poole madalam.
  Otsa väitel ei saa tegu olla rubriigipakkumisega, sest ülisoodsat reklaami müüakse pikaajaliselt suurtele pindadele. Samuti puudub reklaamide avaldamisel rubriigile omane märgistus.
  «Muidugi on alati võimalik vastata dumpingule dumpinguga, aga Päevalehe ja Postimehe mullune hinnasõda näitas, et midagi head sellest välja ei tule,» nentis Ots.
  Mullu suvel alustasid Postimees ja Päevaleht üliodavate poolaasta tellimuste müüki, mis tõi hinnatavalt mõlemale väljaandele aasta lõpuks vähemalt 5 miljonit krooni kahju.
  Sinisalu ütlusel tähendaks dumping ikkagi seda, et Päevaleht langetaks üldiselt reklaami hinda. «Seda meil kavas ei ole,» kinnitas ta. «Dumpingujuttu aetakse ikka aeg-ajalt konkurentide suhtes.»
  Postimehe peadirektori Erik Roose sõnul on ta Eesti Päevalehe äärmiselt madalatest hinnapakkumistest kuulnud viimased paar kuud. «Aga ühtegi fakti, millega näiteks tarbijakaitseametisse minna, pole seni mu lauale jõudnud,» märkis Roose.
  Roose lisas, et oma reklaamiklientide pärast Postimees otseselt ei karda ja pealegi on Eesti Päevaleht vabatahtlikult suundunud reklaami osas konkureerima tabloiditurule ehk Õhtulehe ja Sõnumilehe poolt jagatavasse valdkonda.
  50 protsenti Eesti Päevalehest ja 100 protsenti Eesti Ekspressist kuulub Ekspress Grupile. Viimase omanikud on Bonnier Grupile kuuluv meediakontsern Marieberg ja Hans H. Luik.
 • Hetkel kuum
Peeter Tammistu: ja siis ma mõtlen – kuidas leida küsimused õigetele vastustele
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
USA indeksid langesid, samal ajal kui võlakirjade tootlus ja kuld tõusid
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Tööst ilma jääv Sutter: mõtteid on, aga enne septembrit ei tee ma midagi
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Ukraina esifinantsist: mul on kaks halba kogemust, üks neist on Arricano
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Raadiohommikus: rakettidest bumerangideni
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Uus sanktsioonipakett läks käiku: mõned vedajad juba vähendavad autoparki
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.