• Jaga lugu:

  Norma esitles head majandusseisu

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil kerkisid reedel keskpärase kauplemisaktiivsuse juures tasakesi -- ÄP indeks lõpetas päeva 278,65 punktil.
  Reedene enim tähelepanu leidnud sündmus oli Norma 9 kuu konsolideeritud majandustulemuste avaldamine. Toimus see siiski alles veidi enne kella nelja õhtupoolikul ja seega investorite reaktsioon börsil selgub alles täna.
  Analüütikute hinnangul olid Norma majandusaruanded positiivse sisuga. Kõige silmapaistvam muutus oli toimunud Norma teada-tuntud valulapse -- debitoorse võlgnevuse osas. Viimase kolme kuuga on koostööpartnerite võlg Norma ees vähenenud 30% võrra, 119 mln kroonini.
  Kiiret kasvu jätkab Norma pangakonto maht. Septembrilõpu seisuga seisis seal juba 167 mln krooni (viimase kolme kuuga +64,6 mln krooni). Suur kasutamata raha hulk ettevõttes näitab ühest küljest küll selle tugevat likviidsust, kuid teisalt suutmatust seda raha mõistlikult kasutada. Norma puhul ei tekiks tõenäoliselt erilisi raskusi ka juhul, kui pangakontol seisaks kümme korda väiksem summa.
  Kui ettevõte ei oska rahaga midagi peale hakata, siis omanikud oskavad seda kindlasti ja seetõttu võivad Norma aktsionärid hellitada taas suurte dividendide lootust kevadel.
  Vähemalt stabiilsusest kõnelesid ka Ühispanga ja Estiko reedel avaldatud 9 kuu aruanded. Kuidas investorid täna börsil reageerivad, on siiski raske ette näha. Seni pole head fundamentaalsed uudised erilist vaimustusepuhangut suutnud tekitada. Samas möödunud nädal lõppes positiivsel suunal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.