ÄP fototoimetus • 22. detsember 1999 kell 22:00

Uus põhimõte feng shui

Mitmesugused ideoloogiad tulevad ja lähevad. Hetkel on võidukäigul feng shui, mis hõlmab ka ruumi planeerimise põhimõtteid.

Feng shui tegeleb ümbritseva keskkonna mõjuga inimese füüsilisele, emotsionaalsele ja vaimsele heaolule. Muutused, mida inimene viib läbi oma ümbruses, kajastuvad ka tema elus ja edukuses, õpetab feng shui. Inimene veedab suure osa oma ajast töökohal ning üha sagedamini töötab ka kodus.

Energia mõjutab meie elu kõiki aspekte ning feng shui uurib energiate liikumist ruumis. Kui te astute tuppa, kus ülemus on äsja alluvat sõimanud, siis kuulmata ühtegi sõna, tunnetate te seda õhust. Või näiteks istumine laetala all põhjustab sujuva energiavoo katkestamise, mis pikema aja jooksul hakkab halvasti mõjuma. Feng shui on terve ideoloogia, millest kujunduspõhimõtted moodustavad ainult ühe osa.

- Ei suhtu feng shui- 'sse kuidagi. Ma ei ole sellega nii põhjalikult tuttav. Kardan, et teatava aja möödudes see suund kaob. Feng shui- ei ole niivõrd sisekujunduse, kuivõrd elustiili küsimus. Kes nende põhimõtete järgi elab ja sellesse usub, võib seda stiili ka oma ümber kasutada. Rohkem uskumise küsimus. Läänemaailmas leiavad inimesed igasuguseid ideoloogiaid, millega natuke aega tegeletakse ja varsti unustatakse. Meie elame teises maailmas, kuid põnev mäng sellegipoolest.

- Suhtun feng shui- 'sse positiivselt. Ma ei ole feng shui- 'ga väga põhjalikult tutvunud. Oma töös ma seni neid põhimõtteid teadlikult kasutanud ei ole. See on väga huvitav ja looduslähedane mõtteviis. Idamaades on feng shui- põhimõtted täiesti endastmõistetavad iga arhitektuurse objekti ja ruumi planeerimisel. Õhtumaises kultuuris võib neid põhimõtteid samuti kasutada, kuid mitte hetkemoe ajel. Samadel alustel põhinevad ka Gunnar Aarma õpetussõnad elamise korraldamise kohta.

Autor: ÄP

Hetkel kuum