• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus põhimõte feng shui

  Mitmesugused ideoloogiad tulevad ja lähevad. Hetkel on võidukäigul feng shui, mis hõlmab ka ruumi planeerimise põhimõtteid.
  Feng shui tegeleb ümbritseva keskkonna mõjuga inimese füüsilisele, emotsionaalsele ja vaimsele heaolule. Muutused, mida inimene viib läbi oma ümbruses, kajastuvad ka tema elus ja edukuses, õpetab feng shui. Inimene veedab suure osa oma ajast töökohal ning üha sagedamini töötab ka kodus.
  Energia mõjutab meie elu kõiki aspekte ning feng shui uurib energiate liikumist ruumis. Kui te astute tuppa, kus ülemus on äsja alluvat sõimanud, siis kuulmata ühtegi sõna, tunnetate te seda õhust. Või näiteks istumine laetala all põhjustab sujuva energiavoo katkestamise, mis pikema aja jooksul hakkab halvasti mõjuma. Feng shui on terve ideoloogia, millest kujunduspõhimõtted moodustavad ainult ühe osa.
  - Ei suhtu feng shui- 'sse kuidagi. Ma ei ole sellega nii põhjalikult tuttav. Kardan, et teatava aja möödudes see suund kaob. Feng shui- ei ole niivõrd sisekujunduse, kuivõrd elustiili küsimus. Kes nende põhimõtete järgi elab ja sellesse usub, võib seda stiili ka oma ümber kasutada. Rohkem uskumise küsimus. Läänemaailmas leiavad inimesed igasuguseid ideoloogiaid, millega natuke aega tegeletakse ja varsti unustatakse. Meie elame teises maailmas, kuid põnev mäng sellegipoolest.
  - Suhtun feng shui- 'sse positiivselt. Ma ei ole feng shui- 'ga väga põhjalikult tutvunud. Oma töös ma seni neid põhimõtteid teadlikult kasutanud ei ole. See on väga huvitav ja looduslähedane mõtteviis. Idamaades on feng shui- põhimõtted täiesti endastmõistetavad iga arhitektuurse objekti ja ruumi planeerimisel. Õhtumaises kultuuris võib neid põhimõtteid samuti kasutada, kuid mitte hetkemoe ajel. Samadel alustel põhinevad ka Gunnar Aarma õpetussõnad elamise korraldamise kohta.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.