22. märts 2000 kell 8:13

USA kaalub OPECile monopolidevastase seaduse rakendamist

USA Föderaalse kaubanduskomisjoni ametnikud uurivad viimase kahe kümnendi kohtulahendeid uurimaks võimalust võtta ära Naftat eksportivate riikide organisatsioonilt immuniteet monopolide vastase seaduse suhtes, kirjutab tänane Financial Times. Kaubanduskomisjonile on viimasel ajal avaldanud survet Kongress seoses kütuste hindade kerkimisega USAs viimase aastakümne kõrgeimale tasemele. Kongressi panganduskomisjoni esimees James Leach nõudis märtsi alguses administratsioonilt OPECi liikmesriikide hoiatamist monopolide vastase seaduse rakendamise suhtes.

Kommentaar: <i> USA on kuulutanud monopoliks teemandimonopoli De Beers (kontrollib erinevate hinnangute kohaselt 60-80 toorteemantide kaubandusest). De Beers USAs ei tegutse ning kompanii jutkonda juuluvad töötajad oma jalga Ameerika Ühendriikide pinnale ei tõsta. </i>

Hetkel kuum