Andrus Vaher • 24. aprill 2000 kell 9:26

Meretehase võlausaldajad tülis pankrotihalduriga

Äsja saabus Balti Laevaremonditehase pressiesindaja Urmas Toominga pressiteade, kus ta kirjutab, et Tallinna Meretehase pankrotihaldur Kauri Rattus eirab pidevalt pankrotitoimkonna otsuseid ja soovib ettevõtet vastupidiselt võlausaldajate huvidele likvideerida.

Tallinna Meretehasele on praegu jäänud kolm võlausaldajat: maksuamet, erastamisagentuur ja Balti Laevaremonditehas. Kõik nad on huvitatud pankrotimenetluse lõpetamisest ning ettevõtte tegevuse jätkamisest. Sellest on kirjalikult teatatud ka kohtule. Rattus väidab aga ajakirjanduse vahendusel, et praegu ei saa pankrotiasja raugemise tõttu lõpetada. Seega tegutseb Rattus võlausaldajate soovidele otse vastupidi, mistõttu pankrotitoimkond nõuab jätkuvalt Rattuse vabastamist pankrotihalduri kohstustest, on kirjas pressiteates.

19. aprilli koosoleku otsuse järgi teavitas toimkond Rattuse jämedatest seaduserikkumistest ka justiitsministeeriumi ja pankrotihaldurite koda.

Tallinna Meretehase võlausaldajate erakorraline koosolek toimub 26. aprillil.

Hetkel kuum