Ülo Toomsalu • 14. juuni 2000 kell 5:38

Finantsjärelevalve ministeeriumi alluvusse

Valitsus otsustas eile luua ühtse finantsjärelevalve iseseisva valitsusasutusena rahandusministeeriumi haldusalas, mille tegevust hakkab reguleerima loodav finantsjärelevalveseadus ja loobus täielikult võimalusest luua finantsjärelevalve avalik-õigusliku institutsioonina, nagu soovitas Eesti Pank, kirjutab Eesti Päevaleht.

Valitsus jättis endale võimaluse teema juurde tagasi tulla, kui keskpank esitab parema võimaluse järelevalve loomiseks.

'Rahandusminister pani valitsuse otsuse juurde klausli, et jäetakse teatav läbirääkimiste ruum Eesti Pangaga: kui neil tuleb idee täiendava kombineeritud variandi suhtes, siis oleks see läbirääkimiste objekt,' ütles valitsuse pressinõunik Priit Põiklik. 'Eesti Pangal on ju olemas oskusteave, kogemused ja meeskond finantsjärelevalve osas,' lisas ta.

Põiklik kinnitas, et kindlasti ei toeta valitsus keskpanga senist seisukohta avalik-õigusliku finantsjärelevalve loomisest.

Finantsjärelevalveseadust hakkab välja töötama rahandusministeeriumi töörühm, kaasates tõenäoliselt ka keskpanga spetsialiste. Eeldatavalt käivitub ühtne finantsjärelevalve 2002. aasta veebruaris, ühendades seni keskpanga haldusalas oleva pangainspektsiooni ja rahandusministeeriumi alluvuses olevate kindlustus- ja väärtpaberiinspektsiooni töö.

Hetkel kuum