Toomas Truuverk • 27. juuli 2000 kell 11:04

Nokialt üle ootuste head tulemused, aktsia vabalanguses.

Soome suurima firma, tehnoloogiatootja Nokia puhaskasum oli tänavu II kvartalis 951 miljonit eurot (14,9 mld kr), kasvades möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 64%.

Nokia puhas müügikäive ulatus II kvartalis 6980 miljoni euroni (109,2 mld kr), kasvades aastaga 55%.

Seda on selgelt enam kui analüütikute oodatud ca 50%ne puhaskasumi kasv. Aktsia hind Helsingi börsil läks sellele vaatamata vabalangusse, liikudes kell 12:45 Eesti aja järgi rohkem kui 7%ses miinuses.

Languse põhjus on sarnane nädal tagasi oma tulemused teatanud Ericssonile ? nimelt III kvartali kasumihoiatus. Kuigi Nokia näeb, et mobiiliturg jätkab jõulist kasvu ka järgmistel kuudel, jääb ettevõtte juhtide sõnul III kvartali EPS (kasum aktsia kohta) 1999. aasta III kvartali tasemele. Neljandas kvartalis loodetakse aga taas II kvartaliga samal tasemel teenistust.

Hetkel kuum