Ülo Toomsalu • 22. august 2000 kell 7:09

Viljandi korvpallurid seljatasid kohtus maksuameti

Viljandi maakohus tühistas esmaspäeval maksuameti mittetulundusühingule Hiit tehtud ettekirjutuse, mille järgi ühing võlgnes riigile 51 000 krooni, kirjutab Sakala.

Maakohtust öeldi, et halduskohus rahuldas korvpallimängimisega tegeleva mittetulundusühingu kaebuse täielikult.

Viljandi maksuameti direktor Kalju Mirka lubas halduskohtu otsuse ringkonnakohtusse edasi kaevata. 'Selles pole mingisugust kahtlust, sest meie seisukohad on endiselt samad,' kinnitas ta.

Direktori sõnul on kohaliku maksuameti argumentide taga riigi maksuamet ja ka rahandusministeerium. Hiit osutas Anttilale reklaamiteenust ja see on ettevõtlus, sest kuludena ei ole märgitud üksnes logode trükkimist särkidele, põhjendas Mirka. 'Maksuameti arvates on rahandusministeerium seadusandjale äärmiselt lähedane institutsioon ja meie peame õigeks seal töötavate ametnike öeldut ka järgida.'

Kohtus vaidlustatud ettekirjutuse kohaselt reklaamis Hiit oma korvpallimeeskonna särkidel Anttilat. See tegevus ei olnud aga maksuameti hinnangul ühingu põhikirjaliste eesmärkidega kooskõlas ja kuulus maksustamisele.

Hetkel kuum