Ülo Toomsalu • 30. august 2000 kell 6:05

ETV hiigelvõlga asub uurima riigikontroll

Selgitamaks välja, kelle süül lasuvad Eesti Televisioonil 72 miljoni kroonini ulatuvad võlad, soovivad nii uus telejuht Aare Urm kui ka ringhäälingunõukogu riigikontrolli sekkumist, kirjutab Postimees. Juba lähiajal võib riigikontroll alustada telemajas Eesti Televisiooni kahe viimase tegevusaasta finantskontrolli, jõudmaks ringhäälingunõukogu (RHN) ja ETV juhatuse esimehe Aare Urmi palvel selgusele, kuidas said avalik-õiguslikule telekanalile tekkida kümnetesse miljonitesse ulatuvad võlad ning kes peaks selle eest vastutama. 'Seda, mida konkreetselt kontrollida tuleks, on palju, sest fakt on see, et katteta kohustused ulatuvad praegu 72 miljoni kroonini,' nentis Urm. 'Riigikontroll peaks nüüd läbi vaatama kõik projektid, hanked ja kulutused, et selguks, kas need on olnud põhjendatud või mitte ning kes kõige selle eest vastutab,' sõnas RHNi nõunik Ave Raudmäe-Linnas. Kontrollreid peaks tema sõnul hõlmama ajavahemikku alates 1998. aasta esimesest poolest kuni käesoleva aasta esimese pooleni ehk ajani, mil ETV jõudis tõsiste raskusteni.

Hetkel kuum