Kristel Raesaar • 11. oktoober 2000 kell 14:59

Ekspert: valitsusel on õigus Ekspressilt raha nõuda

Valitsuse liikmetel on õigus nõuda Eesti Ekspressilt raha nende pildi kasutamise eest Copterline"i logoga postril, sest eraisikuid ei tohi panna reklaami ilma nende nõusolekuta, leiab reklaamispetsialist. 'Olen isegi ammu oodanud, millal eraisiku õiguste rüvetamise pärast keegi kisa tõstma hakkab, sest sellist asja on juhtunud varemgi,' ütles reklaamiagentuuri Zoom juhataja Sirli Tarve. Tarve sõnul saab Eesti Ekspress ennast tõenäoliselt kaitsta väitega, et septembri lõpus Eesti Ekspressi vahel ilmunud pilt pole reklaam. 'Ekspressi jurist võib öelda, et leht ei ole selle postri avaldamise eest tasu saanud ja pani Copterline"i logo sinna lihtsalt oma tahtmisest,' selgitas ta. Eesti Ekspressi peatoimetaja Aavo Kokk ütles, et pole valitsuselt mingit rahanõuet kätte saanud ja ei oska seetõttu selle sisu kommenteerida. 'Miks te arvate, et see oli reklaam?' küsis ta vaid. Justiitsminister Märt Rask lubas eile alustada Eesti Ekspressiga läbirääkimisi. Minister kavatseb nõuda Hiiumaal piimakombinaati külastanud valgetes kitlites valitsuse liikmete pildi kasutamise eest iga ülesvõttel olnud inimese kohta 100 000 krooni.

Hetkel kuum