Kaja Koovit • 11. oktoober 2000 kell 22:00

XXL.EE laieneb lõuna poole

XXL.EE juhataja Arho Anttila selgitas, et Leedus loodi tütarfirma UAB XXL 101 Digital Communications koostöös agentuuriga Studija 101. XXL.EE-le kuulub loodud

343 750-litise ehk 1,5 miljoni Eesti krooni suuruse aktsiakapitaliga firmast 80. Ettevõte tegeleb sarnaselt Eesti ettevõtmisele digitaalmeediaga ehk kodulehekülgede loomisega, portaalidega Leedus ei tegeleta.

Anttila märkis, et võimatu on määratleda firma turuosa Leedus, kuid aasta lõpuks peaks sealne firma olema turul kolme suurema tegija hulgas. Leedus on hinnatasemed Eesti ja Läti tasemetest oluliselt kõrgemad ja ma ei üllatuks, kui 2001. aastal oleks Leedu meie suurim turg, ütles Anttila.

Leedu firma selle aasta lõpuks veel kasumisse ei jõua, kuid detsembris peaks kuu kokkuvõttes plussi jäädama.

XXL.EE kontserni selle aasta majandustulemust Anttila prognoosida ei soovinud. ?Selle aasta tulemust mõjutavad erakorralised tehingud, nii et raamatupidamislik tulem ei näita tegelikult mitte midagi. Oma põhitegevusega on ettevõte plussis,? ütles Anttila.

Eile sõnas Anttila, et firmal on võlgu üleval 6,2 miljoni kroonises mahus. ?Seal paanikat pole, tasume seda rahulikult,? kinnitas Anttila. Ta lisas, et suuremahulisi investeeringuid ei ole ettevõttel tarvis enam teha.

Anttila märkis, et ettevõtte restruktureerimise lõpetamisel on plaanis vähendada senist 49 osalust linnaportaalis. Ühe normaalse portaali arendamine on nii suur töö, et seda peaks tegema mitmetes riikides, Baltimaadest on selleks vähe,? põhjendas Anttila. ?Meil ei ole üleliigset raha, mida loopida,? ütles Anttila.

XXL.EE grupi kogu hankijavõlgade ja pangalaenude maht oli augustis 7,8 miljonit krooni. Ettevõtte omakapital oli esimese poolaasta lõpus 8,9 miljoni krooni ulatuses negatiivne.

Augustis õnnestus XXL.EE-l nominaalhinnaga läbi viia 1,5 miljoni uue aktsia emissioon. Varem oli emissiooni müügihinnaks planeeritud 30 krooni aktsia eest ehk ülekurss 20 krooni, kuid selle hinnaga ebaõnnestus emissioon kahel korral.

Hetkel kuum