Romet Kreek • 12. november 2000 kell 22:00

Valimiste draama pole löönud dollarit

Valimiste draama ja USA aktsiaturgude nõrkus pole oluliselt dollarit nõrgendanud.

Jaapani Majanduse Planeerimise Agentuur (EPA) ja Jaapani keskpank (BOJ) on suutnud taas jeeni nõrgendada dollari suhtes. EPA alandas Jaapani majanduse väljavaateid esmakordselt pärast kahte aastat. BOJ juht Masaru Hayami soovib Jaapani aktsia- ja kütusehindade suuremat stabiilsust, lubades jätkata rahapoliitikat, mis toetaks Jaapani majanduse arengut. EPA juht Taichi Sakaiya on mures kodumaise tarbimise ja firmade majandustulemuste pärast, aga ka Aasia majanduste ebakindluse pärast. Jeeni kaubeldi reede hilisõhtul kursiga 107,25 jeeni dollari eest.

Samal ajal kui raha väljub USA aktsiaturgudelt ning kindla koha otsingul siseneb USA raha- ja võlakirjaturule, mis hoiab dollari väga volatiilse, kardavad kauplejad, et Euroopa Keskpank sekkub turule, kui euro peaks kukkuma läbi 0,85 USA dollari taseme (18,4078 krooni dollari vastu). Eurot kaubeldi reedel USA valuutaturgude sulgumise aegu tasemel 0,8599 dollarit, mis teeb dollari kursiks krooni vastu 18,1959 krooni.

Hetkel kuum