Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurpettur kohtupingis

  Mitte iga päev ei hoiata politsei eeluurimisvangistusest vabanenud inimese edasiste pahategude eest veel enne inimese süüdimõistmist. Merike Valsi puhul tegi politsei oktoobri alguses erandi, teatades meediaväljaannete vahendusel Valsi pettuste jätkumise võimalusest.
  Esimene pettuse- ja kelmusesüüdistusega kriminaalasi algatati Valsi vastu 1996. aastal, uute seikade ilmsikstulekul avati järjest uusi kriminaalasju, mis omavahel liideti. Merike Vals peeti kahtlusalusena kinni selle aasta jaanuaris.
  33aastane töötu kahe lapse ema alustas oma 140 juhtumist koosnevat pettusteseeriat 1995. aasta suvel, kui ta lubas kahele inimesele korraldada 3000 krooni eest reisi Pariisi. Reisi soodsat hinda põhjendas Vals tutvustega lennufirmas SAS. Pärast raha kättesaamist naine kadus.
  Märtsis 1996 kasutas Vals samalaadset legendi ja pettis Saku Õlletehaselt välja 13 000 krooni. Ta esitles ennast Tallinna Korvpalli ASi esindajana ja pakkus soodsa hinnaga müüa sponsorite eraldatud 3250krooniseid reisipakette. Viimased pidid sisaldama edasi-tagasi lennupileteid reisija valitud riiki ja hotellikohti.
  1996. aastal ostis Valsilt 285 000 krooni eest olematuid reisipakette AS Microlink.
  Olematuid reise müüs Vals aasta aega, sealt edasi seisavad süüdistuskokkuvõttes eraisikute kirjeldused selle kohta, kuidas Vals lubas inimestele organiseerida töökohti Soomes, Rootsis ja Hollandis.
  Enamikul juhtudel pidid inimesed dokumentide vormistamise või lennupiletite eest maksma tema kätte kindla summa, mis oli olenevalt pakkumisest 500?3000 krooni.
  Alates 1997. aastast hakkas Vals kasutama võltsitud maksekorraldusi, talle esitatud süüdistuskokkuvõttest võib lugeda pikka kaupluste ja firmade nimekirja.
  Arved on tänaseni tasumata nii ligi 11 000kroonise arvuti, 4000kroonise mobiiltelefoni, 5000kroonise turvalukukomplekti kui ka mööbliesemete, Eesti Entsüklopeedia köidete, veekeetja, kohvimasina, vaiba ja paljude muude asjade eest. Nimekirjas on ka 3000kroonine muruniiduk.
  Lisaks seisavad kaustas Soome kodanike avaldused, kuidas Vals lubas inimesele organiseerida 2000 Soome marga eest Jaapani reisi. Reis jäi ära, raha aga jättis Vals endale. Ulatuslikes pettustes süüdistatav Vals on kokku välja petnud ligi miljon krooni.
  Merike Valsi kriminaalasja arutamine jätkub täna Tallinna linnakohtus. Süüdistuskokkuvõttes esitatud kriminaalkoodeksi kelmuse paragrahvi järgi võib Valsi süüdimõistva otsuse korral oodata kuni kuueaastane vanglakaristus.
  Eilsel istungil süüdistuskokkuvõtet kuulates tunnistas Vals end osaliselt süüdi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Puiduhõnguline kinnisvaraoaas Telliskivis
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.

Olulisemad lood

Kaupmees: kui vaja, otsime tarnija, kelle hinnad on vastuvõetavamad
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.