• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurpettur kohtupingis

  Mitte iga päev ei hoiata politsei eeluurimisvangistusest vabanenud inimese edasiste pahategude eest veel enne inimese süüdimõistmist. Merike Valsi puhul tegi politsei oktoobri alguses erandi, teatades meediaväljaannete vahendusel Valsi pettuste jätkumise võimalusest.
  Esimene pettuse- ja kelmusesüüdistusega kriminaalasi algatati Valsi vastu 1996. aastal, uute seikade ilmsikstulekul avati järjest uusi kriminaalasju, mis omavahel liideti. Merike Vals peeti kahtlusalusena kinni selle aasta jaanuaris.
  33aastane töötu kahe lapse ema alustas oma 140 juhtumist koosnevat pettusteseeriat 1995. aasta suvel, kui ta lubas kahele inimesele korraldada 3000 krooni eest reisi Pariisi. Reisi soodsat hinda põhjendas Vals tutvustega lennufirmas SAS. Pärast raha kättesaamist naine kadus.
  Märtsis 1996 kasutas Vals samalaadset legendi ja pettis Saku Õlletehaselt välja 13 000 krooni. Ta esitles ennast Tallinna Korvpalli ASi esindajana ja pakkus soodsa hinnaga müüa sponsorite eraldatud 3250krooniseid reisipakette. Viimased pidid sisaldama edasi-tagasi lennupileteid reisija valitud riiki ja hotellikohti.
  1996. aastal ostis Valsilt 285 000 krooni eest olematuid reisipakette AS Microlink.
  Olematuid reise müüs Vals aasta aega, sealt edasi seisavad süüdistuskokkuvõttes eraisikute kirjeldused selle kohta, kuidas Vals lubas inimestele organiseerida töökohti Soomes, Rootsis ja Hollandis.
  Enamikul juhtudel pidid inimesed dokumentide vormistamise või lennupiletite eest maksma tema kätte kindla summa, mis oli olenevalt pakkumisest 500?3000 krooni.
  Alates 1997. aastast hakkas Vals kasutama võltsitud maksekorraldusi, talle esitatud süüdistuskokkuvõttest võib lugeda pikka kaupluste ja firmade nimekirja.
  Arved on tänaseni tasumata nii ligi 11 000kroonise arvuti, 4000kroonise mobiiltelefoni, 5000kroonise turvalukukomplekti kui ka mööbliesemete, Eesti Entsüklopeedia köidete, veekeetja, kohvimasina, vaiba ja paljude muude asjade eest. Nimekirjas on ka 3000kroonine muruniiduk.
  Lisaks seisavad kaustas Soome kodanike avaldused, kuidas Vals lubas inimesele organiseerida 2000 Soome marga eest Jaapani reisi. Reis jäi ära, raha aga jättis Vals endale. Ulatuslikes pettustes süüdistatav Vals on kokku välja petnud ligi miljon krooni.
  Merike Valsi kriminaalasja arutamine jätkub täna Tallinna linnakohtus. Süüdistuskokkuvõttes esitatud kriminaalkoodeksi kelmuse paragrahvi järgi võib Valsi süüdimõistva otsuse korral oodata kuni kuueaastane vanglakaristus.
  Eilsel istungil süüdistuskokkuvõtet kuulates tunnistas Vals end osaliselt süüdi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.