• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaturud tõmbasid hinge

  Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva, liikudes ilma kindla suunata.
  Samas võis siiski tajuda investorite ettevaatlikkust kaks eelnevat kauplemispäeva jõuliselt tõusnud tehnoloogiasektori suhtes ning raha liikumist kindlamaks peetavatesse kvaliteetaktsiatesse. Tähelepanuväärsema müügisurve alla sattus pooljuhisektor ning seda pärast mitmete sektori suuremate ettevõtete investeerimis-reitingute alandamist investeerimispank Merrill Lynchi poolt. Turu mõningane pessimism oli kindlasti tingitud ka Föderaalreservi kolmapäevasest avaldusest, mille kohaselt on inflatsioonioht kõrgel püsivate energiahindade ja tööturu pingelise olukorra tõttu senini olemas. Fedi selline avaldus purustas intressimäärade võimaliku peatse alandamise lootused ning valmistas optimistlikumatele investoritele pettumuse.
  Stockholmi börs liikus eilsel väheaktiivsel kauplemispäeval kergelt miinuses, kuid börsi üldindeks püsis siiski ülevalpool psühholoogiliselt olulist 5000 punkti piiri. Stockholmi börsi omanik OM Gruppen läbis eile korrektsiooni, mis oli loogiline jätk üleeilsele langusele. OM Gruppeni aktsia järsk langus oli tingitud ettevõtte ebaõnnestumisest Londoni börsi omandamisel.
  Helsingi börs ei suutnud eile kolmandat järjestikust kauplemispäeva plusspoolel liikuda ning läks kaasa kogu Euroopat haaranud telekommunikatsioonisektori langusega. Kaotajate hulgas olid nii Sonera kui tema väiksem rivaal Elisa Communications.
  Üldises langusmeeleolus püsisid tugevatena metsandus- ja kindlustussektor.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.