22. november 2000 kell 11:13

Keskhaigekassa: Kontrollime lepingute täitmist iga nädal

Keskhaigekassa direktor Maris Jesse sõnul jälgib keskhaigekassa iganädalaselt ja igakuiselt, kuidas raviasutused peavad kinni lepingutest. Samas ütles Jesse, et kontrolli raviasutuste üle tuleb tugevdada.

Viimasel ajal on mitmed haiglad sattunud rahapuudusesse ning saavad teha vaid erakorralisi töid. Haigekassa hinnangul on rahapuudus tekkinud sellest, et raviasutused ületavad haigekassaga sõlmitud lepingute mahtusid.

'Meil on õigus jätta maksmata need arved, mis on tehtud üle lepingu,' ütles Jesse. 'Üle lepingu tehtud töö on haiglate endi risk.'

Jesse sõnul maksis Tallinna haigekassa teise kvartali alguses raha välja kolmanda kvartali arvelt, sest elati usus, et tuleb ilus suvi ning inimesed pole nii haiged.

Hetkel kuum