Tõnu Tramm • 8 jaanuar 2001

Saksa autod pruugitute turul liidrid

Möödunud aastal tõid autoärimehed Läänest kõige enam kasutatud Saksa autosid, uute autode seas müüdi rohkem Jaapani autosid.

Kõige müüdumaks autoks kasutatud autode turul osutus möödunud aastal taas Ford, mida kanti esmakordselt registrisse 2 009. Sellest veerandi moodustasid 1991. aastal välja lastud mudelid, selgub Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse statistkast.

Teisel kohal kasutatud autode turul on 1 920 autoga Volkswagen, kolmandal 1 895 autoga Audi, millele omakorda järgneb 1 561 autoga Opel. Soosituim Jaapani auto kasutatute seas oli Nissan, mida müüdi 809 autot. Teisel kohal oli 546 autoga Mitsubishi, kolmandal 414 autoga Mazda.

Samal ajal valitsevad 'jaapanlased' uute sõiduautode turgu. Möödunud aastal müüsid meie autofirmad 3 915 uut Jaapani sõiduautot, Saksa päritolu sõiduautosid müüdi Eestisse 2 646

Hetkel kuum