Cisco aktsiat ei soovitata osta

Peeter Koppel 11. jaanuar 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturud alusasid eilset kauplemispäeva liikudes ettevaatlikult alla.

Tehnoloogiasektoris tekitas kauplemispäeva alguses kerge müügilaine sektori ühe lipulaeva Cisco Systemsi reitingu kärpimine. CIBC World Markets soovitab Cisco aktsiat varasema ostusoovituse asemel edaspidi hoida.

Lisaks sellele oli seoses personaalarvutite turu kokkukuivamisega oli CS First Bostoni analüütikute suust kuulda negatiivseid kommentaare ka mikrokiipide turuliidri Inteli kohta. Kahte eelmainitud ettevõtet peetakse tehnoloogiasektori kvaliteetaktsiateks ning nende reitingute alandamine tekitas turul mõningast närvilisust.

Nasdaq oli tund pärast kauplemise algust suutnud siiski 0,33 protsendiga plussi liikuda, kuid üldiselt oli turg äraootaval seisukohal oodates pärast kauplemise lõppu avaladatavaid Motorola ja Yahoo! neljanda kvartartali majandustulemusi.

Dow Jonesi tööstusliku keskmise olid samaks ajaks kergelt miinusesse viinud tööstushiidude 3M ja Procter & Gamble langus.

Stockholmi börsi hoidis jätkuvalt negatiivses meeleolus üleeile Nokia müüginumbritest alguse saanud pessimism mobiilsidesektori suhtes. Kuigi Ericsson ei ole niivõrd sõltuv mobiiltelefonide müügist, liikus ettevõtte aktsia siiski terve päeva 1-3 protsendiga miinuses.

Helsingi börs suutis kauplemispäeva lõpuks päeva madalaimate tasemetega võrreldes kosuda, kuid püsis siiski miinuses.

Üleeile alguses saanud Nokia langus jätkus ka eile, kuid oluliselt väiksema jõuga. Ilmselt ei soovinud investorid Motorola kvartalitulemuste avaldamisele eelnevalt midagi tõsisemat ette võtta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing