Aeg teha sisetöid

Ain Alvela 26. jaanuar 2001, 00:00

Kevadtalvine aeg sobib suurepäraselt kodus väiksemate remonditööde tegemiseks. Just praegu on paras aeg mööblit ja kodutehnikat ümber paigutada, seintele uut tapeeti kleepida, lastetuba kujundada ja vajaduse korral tülikaid parasiite hävitada. Nendel teemadel püüabki Remondi eri sedapuhku nõuandeid ja soovitusi jagada.

Tänapäeval on meie käsutuses seadmed ja materjalid, mis võimaldavad teoks teha praktiliselt kõiki pähe turgatanud ideid. Samas toovad piiritud võimalused kaasa ohu nendega üle pingutada, kusjuures tagajärjeks võib olla röögatu värvide, mööbli ning seadmete ebakõla, kus ei ole juttugi harmoonilisest kooslusest.

Tahtmata kellegi fantaasialinnu tiibu kärpida, vajab äramärkimist, et oma eluaseme ruumidesse värve ja kujundust valides tuleb siiski ka spetsialisti nõuandeid kuulata. Rääkimata kohustusest üldkehtestatud reegleid ning eeskirju järgida. Peate ju koos pereliikmetega koduseinte vahel kuid ja aastaid mööda saatma teinekord isegi adumata, et ebaõnnestunud värvivalik või mööbliasetus ahistavalt ja vaimu vaevavalt mõjuvad.

Paneelmajade nuhtlus on prussakad. Kui nad kasvõi ühte suurelamu korterisse suvatsevad pesa teha, siis võib kindel olla, et varsti on need tüütud putukad kogu maja vallutanud ja nende vastu saab vaid ühist jõudu ja nõu rakendades. Ka parasiitide vastu on tänapäeval mitmesuguseid vahendeid, kuid siingi ei ole mõttekas üleliia omaenese tarkust usaldada. Vastasel juhul võite mürgipritsimismaanias ka mõne armastatud kodulooma loojakarja saata. Kindlam on siiski asjatundja teenuseid kasutada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing