Meditsiiniõed otsivad teed Norra

Merike Ojasson 30. jaanuar 2001, 00:00

Otsekontakte Norra haiglatega on õdedele soovitanud ka Tallinnas asuva Norra saatkonna esimene sekretär Erik Ph. G. Dybwad. ?Kui inimesel on ametlik tööleping Norra tööandjaga, võib ta pöörduda lähimasse Norra saatkonda või konsulaati, et taotleda endale töö- ja elamisluba,? teatas Dybwad.

Anonüümsust palunud meditsiiniõe kinnitusel on õppegrupi sees initsiatiivgrupp, kes uurib saatkonnast ja internetist, kuidas iseseisvalt Norra haiglatesse tööle saada.

Oslo ühe suurema haigla Aker Sykehuseti koduleheküljel on kuulutus, et vajatakse meditsiiniõdesid, soovijad võivad oma avalduse otse arvuti kaudu haigla peaõele saata.

Samas on meditsiinikoolis loengute kuulajate arv järjest vähenenud. ?Ma ise loobun suure tõenäosusega sel nädalal kogu sellest kursusest,? ütles Lõuna-Eestist pärit meditsiiniõde. Tema sõnul võis eelmisel nädalal auditooriumis kokku lugeda 45?50 inimest, seega on kahe õppenädala jooksul 70 inimesega alustanud õppegrupist lahkunud 20?25 inimest.

Meditsiinikooli täiendõppe osakonna juhataja Aleksei Gaidajenko kinnitas, et koolitusest on loobunud kaks õde. ?Ja nemad ka tingimusega, et osalevad järgmises koolitusgrupis,? ütles Gaidajenko.

Eile ei toimunud Tallinna Meditsiinikoolis õdedele ühtegi loengut. Loengute ärajäämist kommenteerides sõnas Gaidajenko, et õdedele oli antud norra keele kodutöö ja kaheksa tundi arvestatakse maha keeleõppele mõeldud 640tunnisest programmist.

Kooli direktor Raimond Lihtmaa ei osanud küsimusele, kas õed on koolis või mitte vastata. ?Ma pole käinud neid vaatamas,? ütles Lihtmaa. Mõni hetk hiljem palus direktor oma alluva kaudu edasi öelda, et kool ei anna kellelegi mingit informatsiooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:04

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing