Äripartneri lesk tahab kullafirmalt miljoneid

Juveelifirma Aurum omanikud keelduvad oma äripartneri lesele maksmast 50 protsenti väidetavalt talle kuuluvatest firma aktsiatest väärtusega 2,5 miljonit krooni, väites, et naisel pole aktsiatele seaduslikku alust, kirjutab Eesti Päevaleht.

Moskvas elav Irina Dovolskaja nõuab Aurumi omanikelt Allan Paidrelt ja tema elukaaslaselt Heli Kuulmanilt 50 protsenti oma surunud abikaasale Valeri Dovolskile kuulunud firma aktsiatest, kuid Paidre keeldub seda maksmast, väites, et kogu aktsiapakk on tema nimel.

?Minu abikaasa andis Paidrele stardiraha firma asutamiseks, temal endal olid vaid käed ja tööriistad juveelide tootmiseks,? väitis Irina Dovolskaja, kelle hinnangul paigutas tema abikaasa firmasse ligi kaks miljonit krooni.

Paidrega ei õnnestunud Eesti Päevalehel ühendust saada, kuid Heli Kuulman väitis, et Dovolskajal pole mingisugust õigust aktsiatele. ?Sellest teemast saab rääkida vaid siis, kui ta esitab mingid dokumendid. Valeri Dovolski oli küll meie kunagine äripartner, aga need asjad on seaduslikult lõpetatud,? kinnitas ta.

Haruldaste muldmetallide ja värviliste metallide ekspordi-impordiga tegelenud Vene firma Molibden peadirektor Valeri Dovolski tutvus oma abikaasa sõnul Paidre ja Kuulmaniga 1991. aastal. Firma Aurum moodustati 22. aprillil Molibdeni filiaalina.

?Kui firma oli asutatud ja poed avatud, tuli minu mehelt ka seadmed ja metall. Kui firma oli registrisse kantud, andis mu abikaasa Paidrele 50protsendilise osaluse Aurumis seetõttu, et Allan on kõvasti tööd teinud,? tõdes Dovolskaja.

Dovolski suri 23. septembril 1997. aastal, 1998. aasta augustis tuli Dovolskaja lapsega Eestisse aktsiaid endale vormistama. ?Paidre väitis, et minu abikaasa kinkis talle aktsiad enne surma. Dokumenti tal aga näidata polnud,? nentis Dovolskaja.

Hetkel kuum