Käibemaksu ja aktsiiside laekumine paranes

30. aprill 2001, 13:04

Märtsis laekus tulusid rohkem võrreldes aasta esimese kahe kuuga tänu käibemaksu ja aktsiiside laekumise paranemisele, teatas rahandusministeerium. Märtsi käibemaksu laekumine 612,5 miljonit oli 16% suurem kui veebruaris ja 29% kõrgem jaanuari vastavast näitajast peegeldades märtsis ekspordi väiksemat kasvu impordi kasvuga võrreldes.

Aktsiiside laekumine kasvas käesoleval aastal eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes 32%. Oluline paranemine on toimunud siiski vaid kütuseaktsiisi osas, seda tänu kütusekomponentide maksustamisele möödunud aasta lõpul - märtsi lõpuks oli kütuseaktsiisi laekunud eelarvest 23,6%.

Tubakaaktsiisi koguti samal perioodil eelarvest vaid 15,2%. Alkoholiaktsiisi madal laekumine esimeses kvartalis, mil laekus 14,3% eelarvest, tuleneb aktsiisiladude süsteemi rakendumisest käesoleva aasta algusest ja alkoholiaktsiisiga maksustamise korra muutumisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing