Tallinna automaksust on pool tähtajaks laekunud

30. aprill 2001, 15:59

Tallinnas mootorsõiduki registreerinud inimesed peavad täna südaööks tasuma 5 krooni mootori võimsuse ühe kilovati kohta, eile õhtuse seisuga oli maksu laekunud 45,7 protsenti loodetust. ?Pühapäeva õhtuse seisuga oli raha laekunud 16,5 miljonit krooni, aga raha tuleb kogu aeg juurde. See on kõikide maksudega nii, et inimesed jäävad natuke hiljaks. Loodame, et tänase päevaga tuleb paar miljonit veel lisaks,? ütles Tallinna linnakantselei finantsteenistuse tulude osakonna juhataja Endel Karm EPL Online?ile.

Karmi sõnul on maksutasumine internetipankades väga mugavaks muudetud ja isegi blanketid tulevad ühe nupuvajutusega ette. ?Muidugi on maksu võimalik tasuda ka sides või autoregistrikeskuses. Maksu tasumist kontrollib kõige sagedamini liikluspolitsei, aga ka meie hakkame varsti tegema ettekirjutusi,? ütles Karm.

Iga maksuga viivitatud päev tähendab 0,07 protsendi lisandumist arvele ehk 25,55 protsenti lisakulu aastas. Kui linna meeldetuletusele ei reageerita, hakkab asjaga tegelema kohtutäitur ja lisab sinna oma kulu 200-300 krooni. ?Kui ka siis vastust ei tule, avalikustatakse teade avalikes teadaannetes ja siis läheb raha nõudmine kohtu kätte,? kirjeldas Karm.

Maksuhalduril on õigus võlgnikult sisse kuni kolmeaastane maksuvõlg koos viivisega, samuti võib ta määrata kuni 15 900-kroonise trahvi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing