Ühisliising annab korteriühistulaenu vaid Uue Maa klientidele

30. aprill 2001, 17:46

Ühisliising näeb korteriühistutele antaval tagatiseta järelmaksul perspektiivi ja lõi Hansa Liisingu eeskujul samalaadse toote. Senini ollakse laenu andmisel ettevaatlik.

Nädala eest käivitas Ühisliising tagatiseta korteriühistu järelmaksu pilootprojekti, mille puhul antakse laenu ainult Uus Maa Kinnisvarahalduse teenindatavatele ühistutele.

?Vaatame, kuidas see koostöö edeneb, siis otsustame, kas hakkame laenama ka otse ühistutele. Vahendajafirma on selleks, et maandada liisingufirma riske,? ütles Ühispanga kinnisvara kliendihaldur Tõnu Uustalu.

Tagatiseta järelmaksu korteriühistute tarvis turule toonud Hansa Liising pole samuti veel ühegi korteriühistuga lepingut sõlminud.

Eesti Korteriühistute Liidu tegevdirektori Paul Puustusmaa sõnul on tagatiseta remondilaenu ehk -järelmaksu võtmine jäänud selle taha, et väga palju tuleb teha selgitus- ja nõustamistööd. ?Korteriühistute liidus tegeleb üks inimene praktiliselt ainult uue laenutoote alase nõustamisega. Siin on käinud kümneid korteriühistuid, kes käivad ka mitmeid kordi uuesti nõu saamas,? rääkis Puustusmaa.

Tartu Korteriühistute Liidu juristi Kristjan Siku sõnul on seni mõni üksik korteriühistu jõudnud otsuseni laenu võtta. Otsuseni jõudmine on tema sõnul vaevaline: kui Hansa Liisingu järelmaksu jaoks on vaja vähemalt 75% ühistuliikmete nõusolekut, siis koosolekutel on raske isegi kvoorumit ehk 50% kokku saada. ?Koosolekud on tihti nagu laat, kus kõiki rahuldava tulemuseni ei jõuta,? märkis Sikk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing