Viru Keemia Grupp plaanib 2 mld maksvat tehast

10. mai 2001, 16:04

Seoses karmistuvate keskkonnanõuetega plaanib Viru Keemia Grupp hiljemalt viie aasta pärast käiku lasta täiesti uue 2 miljardit krooni maksva õlitehase, sest põlevkiviõli tootmist peab juhtkond seni perspektiivseks.

Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimehe Janek Parkmani sõnul on ettevõttel karmistuvate keskkonnanõuete tõttu kasulikum käiku lasta täiesti uus efektiivne õlitehas, sest vanad õlitootmisseadmed tõhusat jäätmete likvideerimist ei võimalda.

?Seniseid põlevkiviõli tootmise seadmeid võiks putitada veel 5-6 aastat ja plaanida uue tehase tööeaks vähemalt 15 aastat. Kui arvestada meie praeguse aastase põlevkivi tarbimismahuga 1-1,5 miljonit tonni, siis on tõenäoline investeeringute suurus õlitehasesse ligi 2 miljardit krooni,? sõnas Parkman.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing