• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: halb meeleolu välisturgudel rõhus Tallinna börsi

  Kuigi tänane päev algas Eesti Telekomi ja Norma majandustulemuste avaldamisele vaatamata väga vaikselt ja suunatult, suutis Euroopa aktsiaturud üle külvanud negatiivne meeleolu päeva lõpuks ka Tallinna turgu rõhuma hakata.

  Eesti Telekomi aktsia taandus päevaga 2,2%, sulgudes 55 kroonil. Pool ettevõte aktsia langusest võiks kirjutada kolmanda kvartali tulemuste ja pool välisturgude languse arvele.
  Ettevõte kolmanda kvartali 213 mln kroonine kasum, mida tegelikult võiks nimetada ka Eesti Mobiiltelefoni kasumiks, jäi möödunud aasta samale perioodile alla 35% ja oli praktiliselt nii nigel kui turg oli oodanud.
  Eesti Telekomi aktsia saatus tundub praegu olevat suures osas seotud hoopis ettevõtte välistest teguritest ehk siis sellest, kuidas ettevõttel õnnestub riigi suunas tulevaid kaikaid kodaratesse mitte lasta kui ka sellest, mil Euroopa telekomisektor suudab tervikuna stabiliseeruda. Praegu on neile küsimustele vastuste andmine liialt subjektiivne.
  Täna samuti oma kolmanda kvartali tulemustest raporteerinud Norma aktsia hinnanoteeringud päeva lõpuks praktiliselt ei muutunudki ning väärtpaber sulgus 48,50 kroonil.
  Arvestades seda, et ettevõte oli kolmandas kvartalis vaatamata läänesuunalisele ekspordi kiirele kasvule suutnud oma rentaablust väga kõrgel hoida ja korraliku kasumit näidata oli mõnevõrra imelik, et aktsia täna tõusust osa ei saanud.
  Peamine, mis võis aktsia tõusu kinni hoida võib olla turu üleüldine hapu meeleolu. Selle arvel võis langemist jätkata ka Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia, mis taandus uue kolme nädala madalaima taseme ehk 138 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Saunumi kahjum süvenes Ettevõte laieneb aga jõudsalt
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.